Ford Mustang EcoBoost speelt vals met motorgeluid

2015-ford-mustang-ecoboost_02

De nieuwe generatie Ford Mustang is revolutionair op verschillende vlakken. Hij komt opnieuw naar Europa en is voor het eerst beschikbaar met een viercilinder. Maar met die viercilinder blijkt gefoefeld te zijn.

Het was Jason Cammisa van Road&Track die onlangs een testrit maakte met de nieuwe Ford Mustang 2.3 liter EcoBoost. Hij wist een zekering los te peuteren waardoor het motorgeluid opvallend stiller werd binnenin en de radio volledig uitviel. Vreemd, want Ford heeft nooit gezegd het motorgeluid te versterken via het audiosysteem.

Een goede journalist vindt altijd iets nieuws, en dat heeft Jason Cammisa zonder twijfel gedaan. Ford heeft ondertussen officieel gereageerd en toegegeven dat het geluid van de viercilinder versterkt wordt door het audiosysteem. Die feature noemen ze Active Noise Control en is enkel geïnstalleerd in de EcoBoost variant.

Er zijn voor en nadelen aan zo'n versterker binnenin, vooral puristen die daardoor het natuurlijke effect van de motor missen knappen er op af. Jammer genoeg kan je de versterking niet afzetten, of je moet de zekering er uit trekken en daarmee ook de radio op inactief zetten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités