Volkswagen puurt 272 pk uit 2.0-liter diesel met behulp van elektrische turbo

volkswagen-2literdiesel-272pk_01

Na de nodige downsizing en meerdere turbo's is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal; de elektrische turbo. Zo haalt Volvo 450 pk uit een 2-liter benzine en heeft nu ook Volkswagen een motor met elektrische turbo klaar, al drinkt die wel diesel.

Nadat we allemaal al onder de indruk waren van de nieuwe 2-liter diesel in de VW-stal die 240 pk en 500 Nm opwekt in de nieuwe Passat, gaan ze bij Volkswagen nog een stapje verder. Ze namen het blok uit de Passat, keken er nog eens goed naar, gebruikten de kennis die ze opdeden met de Audi RS5 TDI en zwierden er een elektrische turbo op. Het resultaat zijn 272 pk's uit een kleine 2-liter viercilinder. Een product dat ze met trots voorstelden tijdens een technische presentatie in hun hoofdkwartier.

Het koppel blijft nog eventjes een geheim, maar verwacht je aan een cijfer tussen de 500 en 550 Nm. De nieuwe DSG met tien verzetten kan namelijk tot 550 Nm koppel aan. Daarenboven beschikt-ie over een coasting functie (uitschakelen van de motor) en een nieuw energierecuperatiesysteem voor de remmen. De viercilinders hebben hun plafond nog niet bereikt, dat staat vast...

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Uw Naam 22:49
Portrait de Uw Naam

En VW kennende met een levensduur van max. 10000 km waarschijnlijk?

Audi04 11:42
Portrait de Audi04

De betrouwbaarheid is onzin, er is geen enkel merk meer tegenwoordig met issues, bmw, psa groep enz hebben ook bv kettingproblemen gehad.
Dat komt omdat de consument de duurproef persoon is en niks zo uitontwikkeld word wegens te kostbaar. Dat is trouwens niet met auto's zo maar met alles.
Ingeval mooie techniek, ik heb zelf een audi a1 2.0tdi gechipt naar 190pk/420mm koppel en zo een blok zou ideaal zijn voor de audi a1 alleen zal het waarschijnlijk niet gaan passen:-).
Misschien als opvolger van de golf gtd want ik heb die altijd te zwak gevonden in verhouding met een bv een bmw 123d.
Ik zou zeggen laat maar komen en maak het ook passend voor de kleinere modellen:-)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités