Officieel: MINI John Cooper Works (2014)

mini-john-cooper-works-2014_02

Mini heeft haar krachtigste bulldog losgelaten op de buitenwereld. Die bijt door met 231 pk, 320 Nm en een John Cooper Works-badge op de koffer.

Gisteren kwam de MINI John Cooper Works (JCW) al even uit zijn ren piepen, maar nu heeft MINI officieel het hek opengedaan. En wat een potent baasje is het geworden met dank aan de 2.0-liter benzine met TwinPower turbokracht. De vorige deed het nog met het vurige 1.6-torretje met 211 pk en 280 Nm, deze generatie wekt de JCW 231 pk en 320 Nm op voor hetzelfde gewicht (1.115 kg).

Handbak of Automaat?

Om al die kracht naar de voorwielen te sluizen kan je kiezen uit een zesbak, of een Steptronic-automaat met zes trappen. Met die eerste breng je jezelf in 6,3 seconden naar de honderd, die laatste brengt je in 6,1 seconden richting de drie getalletjes. Doorrijden doe je tot 246 km/u, in een MINI...

mini-john-cooper-works-2014_02

Beter de bocht omhoeken doe je dan weer door het sportonderstel - lees: harde ophanging - en de dynamisch instelbare dempers (optioneel). Stopkracht komt van Brembo-remsel dat mooi verstop is achter de 17-duims velgen.

Badges genoeg

Uiterlijk herken je de rapste MINI van het moment aan de dikkere voorbumper (en neem dat maar letterlijk), subtiele zijschorten zonder sidevent zoals vroeger, de aangepaste achterbumper en stevige spoiler op de kofferklep. Als dat nog niet genoeg hints geeft, dan brengen de resem aan JCW-badges rondom je wel op de hoogte van zijn sportieve inborst. Net zoals de specifieke uitlaat met meer grunt waarschijnlijk.

mini-john-cooper-works-2014_02

Binnenin word je dan weer getrakteerd op lekker zitmeubilair, toerenteller met checkered flag-motief en de nodige JCW goodies. En John Cooper Works-badges natuurlijk.

mini-john-cooper-works-2014_02

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités