Belgische wetgeving wordt aangepast ten voordele van zelfrijdende auto's

google-inc-nasdaq-goog-news-analysis-unveils-prototype-of-its-own-driverless-vehicle

België wil samen met Nederland een voortrekkersrol spelen in Europa op vlak van zelfrijdende auto's. Open VLD wil daarom het verbod op zelfrijdende auto's in België opheffen en werkt daarvoor momenteel een wetsvoorstel uit.

Autobouwers als Tesla, BMW, Audi en Volvo zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Ook technologiegigant Google heeft onlangs zijn eerste prototype finaal voorgesteld en lijkt al het verst te staan.

Omdat zelfrijdende auto's er zonder enige twijfel zullen komen, zijn verschillende landen aan het bekijken hoe die auto's passen in de huidige maatschappij met haar gewoontes en regels. Het is daarom dat Open VLD momenteel een wetsvoorstel uitwerkt om de wagens toe te laten op de Belgische openbare weg. Verkeersspecialisten lopen er warm voor, maar laten weten dat onze wegen niet klaar zijn voor een zelfrijdende auto. Daarnaast zal de bevolking een enorme gedragswijziging moeten ondergaan, het is nu eenmaal moeilijk voor de mens om de controle af te geven aan een machine.

België wil dus klaar zijn, wat echt goed nieuws is. Maar het zal er niet van vandaag op morgen zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités