Tweede generatie Mini Countryman komt als Hybride

mini-countryman-phev-4

De Mini Countryman was sinds zijn introductie al vernieuwend, als eerste crossover van Mini met meer dan drie deuren. De tweede generatie staat nu op til en dit zou de eerste hybride-variant van Mini worden.

Er wordt stevig getest met de volgende generatie Mini Countryman. Dit maal niet enkel met de bestaande line-up aan benzinemotoren en zelfontbranders, maar ook met een hybride-variant.

Het platform van de nieuwe Countryman is hetzelfde UKL1 platform als dat van de BMW 2-serie Active Tourer. Maar de Countryman en Active Tourer gaan meer dan alleen een platform met elkaar delen. Aan de hand van het opschrift op de deur van deze foto's kunnen we afleiden dat zowel de Countryman als de Active Tourer met dezelfde hybride aandrijflijn zullen werken.

mini countryman hybride

Er is op dit moment nog wel geen duidelijkheid of het hier om een pure hybride of een plug-in hybride zou gaan. De Active Tourer kreeg een combinatie van een 1.5 liter turbo driecilinder voor de voorwielen en een elektrische motor voor de achterwielen. De kans is groot dat de Countryman hybride dezelfde setup krijgt. Hierbij zou sprake zijn van een gecombineerd vermogen van +/- 190 pk.

De logica van de vierwielaandrijving zou dan volgen in de filosofie van de Countryman als crossover.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités