8 wagens met de band achterop die je kan kopen in België

reswiel-jeep-wrangler_03

Dat niet meteen iedereen staat te springen van het reservewiel achterop de Ford EcoSport. Toch is er niets nuttiger dan een volwaardige band achter de wagen te hebben bengelen. Want je verliest er geen kofferruimte door. In verre landen is het dan ook immens populair. Bij ons iets minder. Wij zochten toch even naar de wagens die je hier nieuw kan bestellen met een band achterop.

Het lijkt wel of de band achterop vroeger een stuk populairder was. Zo kon je de eerste generatie Mercedes ML-Klasse nog uitrusten met zo'n reserveband op de koffer. Wie kent er trouwens de Opel Frontera nog? Een omgebouwde Isuzu Rodeo met - inderdaad -, de band achterop. De laatste jaren verscheen die vijfde band veelal in de koffer of in de obscuriteit. Met de Ford EcoSport komt 'ie echter terug helemaal in het zicht. Toch is hij nooit helemaal weggeweest. Wij verzamelden alvast alle productiewagens die je tegenwoordig in België kan kopen met een band er achterop.

Ford EcoSport

Laten we maar meteen beginnen met de aanstoker van deze lijst. De EcoSport komt van Brazilië waar het best wel nuttig is om een volwaardig reservewiel te hebben als je in het midden van de jungle plat rijdt op een scherpe rots.

Suzuki Jimny

Qua afmetingen het broertje van de EcoSport, maar niet qua afwerking. Al stelt de Suzuki er wel een genadeloos sterk 4x4-systeem tegenover waardoor je bijna elk terrein de baas kan.

Jeep Wrangler

Een icoon en een wagen waarvan mensen dromen. Dat het ding een hels kabaal maakt op de autostrade door de offroadbanden, dat moet je er maar bij nemen. Meer nog, hij komt met zo'n extra kabaalband achterop!

Land Rover Defender

Over iconen gesproken. Voor velen is de Defender de oervader op het vlak van terreinvoertuigen. Een reservewiel op de koffer is dan ook een must.

Mercedes G-Klasse

De krachtigste productiewagen met een band op de kofferklep. Want in 65 AMG-trim beschik je over maar liefst 612 pk en 1.000 Nm. Hoe die band blijft zitten... het is ons een raadsel.

Toyota Land Cruiser

Ook bij Toyota zien ze de relevantie er nog van in om meer kofferruimte te houden door het reservewiel achterop te plaatsen. Wel enkel beschikbaar op de 3 deurs. Althans, zo vinden wij het terug.

Mitsubishi Pajero

Nog ééntje met Japanse origine. De Mitsubishi met de voor Spaans sprekende mensen ongelukkig gekozen naam Pajero (Spaans dialect voor 'rukker') is misschien wat vergeten, maar doet het met reservewiel op de koffer.

Morgan Roadster

Aha! Daar hebben we jullie. Nee, niet alles uit deze lijst heeft SUV-trekjes. Ook Morgan steekt een reservewiel achterop de Roadster. Want dat staat lekker retro.

Hebben we er nog ééntje gemist? laat het zeker weten in de comments!

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Hans van Veen 14:23
Portrait de Hans van Veen

Mooie info. Mijn interesse ligt richting Landcruiser. Maar Uw commentaar dat alleen de korte versie dat reservewiel achterop heeft is wat vreemd: Die achterdeur is toch 99% zeker dezelfde als die van de lange versie?? Men mag toch aannemen dat die deuren identiek zijn? Wat let men dan om de lange versie te kopen met de voorwaarde dat ie met een deur komt eender als de korte versie? What about een wiel op de motorkap?
Hartelijke Groeten en baaie dankie,
HvV

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités