Volkswagen Sharan subtiel opgefrist (2015)

volkswagen-sharan-facelift-2015_01

Volkswagen vond het tijd om nog eens kritisch te kijken naar de Sharan. Daar zal je visueel amper iets van merken, maar de droom van elke huisvader met een hoop kinderen krijgt onderhuids een hoop opgewaardeerde technologie. Eerder een technologielift, dan een facelift dus.

Visueel moet je het in de extreme details gaan zoeken, deze facelift. Want buiten de achterlichten die een Led-infusie kregen zien we hoegenaamd geen verschillen. Hoeft ook niet, want een paar jaar geleden werd de Sharan al op gelijke lijn getrokken met de VW-familie.

Familievriendelijker

Wat Volkswagen wel doet met deze update is een hoop veiligheidssystemen implementeren. Zo hebben ze het over een Blind spot monitor, City Emergency Braking en een Adaptieve Cruisecontrol. Dat al die systemen waarschijnlijk optioneel zijn, dat hoeven we jullie er niet bij te vertellen.

Binnenin werd de Sharan dan weer klaargezet voor Apple CarPlay en Android Auto. Het schermpje van het infotainmentsysteem is afhankelijk van de keuze 5-duims of 6,5-duims groot. O ja, over details gesproken: Volkswagen stak ook een hertekend stuurwiel, een gekleurd multifunctioneel display en optionele stoelen met 12 verplaatsingmogelijkheden en massagefunctie.

EURO 6

Onder de kap werd het motorengamma stevig opgefrist. Drie dieselmotoren van 115 pk, 150 pk en 184 pk en twee benzinemotoren met 150 pk en 220 pk. Alle motoren kunnen gekoppeld worden aan de DSG-automaat met dubbele koppeling en voldoen aan de EURO 6-norm. De 150 pk sterke diesel kan je uitrusten met 4MOTION-vierwielaandrijving.

De Sharan facelift staat dit jaar nog bij de plaatselijke VW-dealer.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités