Lang, Langer, Mercedes-Maybach Pullman

mercedes-maybach-pullman-s600-2015_2

Als je dacht dat je met de Mercedes-Maybach S600 het summum van Duitse luxe gezien had, dan heb je het mis. Maak kennis met de Mercedes-Maybach Pullman.

De Pullman is er dan ook alleen voor de grootsten der aarde. Met een vanaf-prijs van ongeveer 500.000 euro voor de niet-gepantserde versie zijn er weinig die deze wagen zomaar op hun oprit kunnen zetten.

Voor dat vele geld krijg je natuurlijk heel wat in de plaats. De Pullman is nog maar eens 1.053 mm langer dan de Mercedes-Maybach S-Klasse. Die was al overigens zowat 200 mm langer dan de S-Klasse. De Pullman meet ook nog eens 100 mm hoger dan de S-Klasse en zijn wielbasis van 4.418 mm kan een kleine stadsauto herbergen.

achteraan plaatsnemen

Natuurlijk zit je als passagier achterin. De Pullman heeft zetels met een rugleuning die afzonderlijk 43,5 graden kan kantelen. Tussen chauffeur en achtercompartiment zit een elektrische tussenwand, zoals dat hoort in een limo. Leder, houten inleg, privacy gordijntjes, de Pullman krijgt het allemaal. En eens je neergevleid bent in je besloten cocon, kan je genieten van een Burmester 3D surround sound systeem en prutsen aan het 18,5 inch grote display van je infotainment.

De chauffeur, die maakt intussen gebruik van de 530 pk en 830 Nm sterke 6.0 V12 twin turbo benzinemotor om je naar je bestemming te brengen. Prestaties zijn niet bekend, al gaat het volgens Mercedes meer om rijcomfort dan om prestaties bij deze Pullman.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités