Aston Martin noemt GT3 extreemste Vantage ooit

astonmartin-vantagegt3-2

Aston Martin neemt haar extreemste Vantage ooit mee naar het salon in Genève. Een Vantage die je toelaat hem nog extremer te maken indien je wenst. Extreem, extremer en extreemst.

Een Aston Martin Vantage zonder compromissen, zo kan je hun Vantage GT3 het best omschrijven. Er werden aerodynamische, visuele en technische aanpassingen gedaan om de honderd toekomstige eigenaars van alle plezier te voorzien.

Visueel zien we nieuwe bumpers, zijschorten en vergrootte fenders. Om de aerodynamica te verbeteren zien we ook een splitter vooraan, een diffusor achteraan, net als een vleugel op de koffer. Om gewicht te besparen, en omdat het visueel leuk oogt, krijgt de Aston Martin een cabron motorkap, 19-inch velgen in Michelin Pilot Super Sports en uitlaatpijpen met een laagje keramiek.

astonmartin vantagegt3 2

Binnenin trekken ze het gebruik van carbon verder. Zo zijn de stoelen van carbon al werden die net als het stuur afgewerkt met leder of alcantara.

Onder de kap bromt de 6.0 liter V12 met 600 pk en 625 Nm. Hoe snel de Aston Martin Vantage GT3 naar de honderd snelt wordt nog niet meegegeven. Technisch krijgt de GT3 een adaptieve ophanging met drie modi: Normal, Sport en Track. Carbon keramische remmen en nog ander carbon spul in de uitlaat en motor moeten zorgen voor een beperking in het gewicht.

astonmartin vantagegt3 2

De Vantage GT3 weegt 100 kilogram minder dan de V12 Vantage S, nu goed voor 1.565 kilogram. Voor klanten die de Aston nog lichter willen, kunnen een carbon dak bestellen en achterramen uit polycarbonaat.

Productie wordt beperkt tot honderd stuks. De eerste leveringen zijn gepland voor het derde kwartaal van 2015. Landen als China of de Verenigde Staten van Amerika maken geen kans er een te bestellen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités