Citroën frist de Berlingo op voor 2015

citroen-berlingo-2015_01

Om concurrentieel te blijven met de nieuwe Fiat Doblo steekt Citroën haar people carrier in een nieuw jasje. Daarmee zou hij weer net iets frisser moeten ogen voor gezinnen met een hoopje kinderen.

Uiterlijk moet je al drie keer kijken voor je vernieuwingen opmerkt, of je moet de kleurstellingen voor de Berlingo van buiten kennen, want met de facelift krijg je geen vijftig maar wel twee nieuwe tinten grijs. Met naam: Cumulus Grey en Moka Grey. Daarnaast werden de led-lichten bij de mistlichten geplaatst (die enkele maatjes krompen) en werd er komaf gemaakt met de plastic stootrand vlak onder de koplampen. Het maakt de Berlingo alvast een stukje volwassener en misschien zelfs iets saaier...

citroen-berlingo-2015_01

'Bigscreen'

Binnenin ook geen al te grote veranderingen, al kan je voortaan opteren voor een 7-duims touchscreen voor navigatie en infotainment. Een MirrocScreen-functie kan daarbij natuurlijk niet ontbreken zodat je jouw smartphone kan koppelen aan het scherm. Verder noteren we Active City Brake dat een noodstop maakt bij snelheden tot 30 km/u en een pakeercamera.

citroen-berlingo-2015_01

Dieselkaart

Motorisch trekt Citroën de kaart van de diesel. Die zijn tegenwoordig allemaal met AdBlue en - mede daardoor - Euro 6 conform. De BlueHDI's gaan van 75 pk tot 120 pk en verbruiken afhankelijk van de versies tussen de 4,1l/100km en de 4,3l/100km. De CO2-uitstoot bengelt tussen de 109 gram en 113 gram per kilometer.

citroen-berlingo-2015_01

Tijdens het autosalon van Genève beschikken we hopelijk over een prijsindicatie.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Bonheur jan 23:41
Portrait de Bonheur jan

Ik vind dat de auto met zijn nieuw vooraanzicht er mooier uitziet ook het dashboard met navigatie is mooi ingewerkt dus positief over heel de lijn.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités