De dikste: Brabus 850 6.0 Biturbo coupe

brabus-850-coupe_01

Heilige grutjes. De Mercedes S Coupé mag dan al een best fraaie verschijning zijn, Brabus maakt er de bazenbak der bazenbakken van. Met 850 pk onder de kap, dankjewel.

Brabus doopt haar nieuwst creatie om tot de 850 6.0 Biturbo Coupe. Een project dat gebaseerd is op de Mercedes S 63 Coupé 4MATIC en stukken verder gaat dan wat uiterlijke opsmuk. Opsmuk waar we best wel even stil bij willen staan, want het Duitse tuningsbedrijf voorzag de coupé met de ster van een bodykit met grotere luchtsleuven en een stevige diffuser achteraan. Het wordt daarbij eerder dik dan fout. Zolang je de bronzen 22-duims velgen thuislaat.

brabus-850-coupe_01

Onder de kap de V8 Biturbo. Die is standaard 5.5-liter groot, maar wordt door Brabus uitgeboord tot 5,9-liter. In samenwerking met twee straffere turbo's, een aangepast uitlaatsysteem en een nieuwe ECU levert dit blok maar liefst 850 pk en 1.150 Nm (begrenst). In samenwerking met de 4MATIC-vierwielaandrijving goed voor een sprintje naar de honderd in 3.5 seconden. Voor de veiligheid besloot Brabus de topsnelheid te limiteren... op 350 km/u.

brabus-850-coupe_01

Wat zo'n door Brabus geprepareerde S Coupé moet kosten is niet geweten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités