Live in Genève 2015: Renault Kadjar

renault-kadjar-geneva-motor-show-2015_1

Renault nam wat elementen van de Captur en gooide die op een Nissan Qashqai. Of was het iets ingewikkelder op de designafdeling van Renault, waar deze knappe opvolger van de Koleos werd getekend?

Da Kadjar heeft alvast een opvallende naam. Een naam die Renault graag net voor de presentatie van het model zelf de wereld in gooide. De Kadjar staat op het Frans/Japanse CMF-C/D-platform, een platform dat ook dient om de Nissan Qashqai op te bouwen. De vergelijking is dan ook niet ver weg, zeker omdat beide modellen een beetje dezelfde rondingen als designtaal gebruiken.

Slecht is dat zeker niet, de Nissan Qashqai bewijst zichzelf tegenwoordig alweer als verkoopssucces. Maar ook in eigen rangen heeft Renault een verkoopstopper. De Captur is in Europa de bestverkochte crossover. Dan is het niet onlogisch dat de Kadjar er wat trekken van meeneemt naar een hoger segment. Ook het interieur ziet er verder netjes afgewerkt uit, iets waar Renault bij de recentere modellen wat meer aandacht aan lijkt te besteden.

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Stealth 18:11
Portrait de Stealth

Een Qashqai met iets grotere koffer die er niet slecht uitziet, bingo Renault??

Wim 11:26
Portrait de Wim

hij is zeker de moeite Kevin, het is echt een Qashqai van Renault, maar nergens is de Japanner in te zien

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités