Vraag: Zijn jullie voor een touchscreen in de wagen?

vraag-aanraakscherm

Wat ooit begon als een curiosum voor specifieke toepassingen is ondertussen niet meer weg te denken uit de interfacewereld. We hebben het natuurlijk over het aanraakscherm dat tegenwoordig de plak zwaait op gsm's en tablets. Ook in de auto duiken meer en meer touchscreens op. Zijn jullie fan?

De touchscreen is al jaren geen nieuwigheid. Maar met de lancering van de iPod Touch en de nodige tablets was het ding helemaal gelanceerd. Evengoed in de autosector, want externe navigatiesystemen (van onder andere TomTom en MIO) kan je al jaren vettig maken met je vingers. Het infotainmentsysteem met touchscreen zit evenwel nog ietwat in zijn kinderschoenen in de autosector. Koploper moet wel Tesla zijn met die gigantische iPad in het midden van het dashboard.

Veel premium merken blijven echter zweren bij een scherm dat je bedient via een soort van draaiknop. BMW zou binnenkort echter afstappen van hun iDrive-systeem zoals we het in zijn huidige vorm kennen en overstappen op een aanraakscherm. Waarmee de touchscreen weer een stapje verder zet in ons leven. Daarom willen we wel eens weten:

Zijn jullie fan van aanraakschermpjes in auto's? Of gaat er niets boven een lekker setje knopjes?

Derniers articles publiés

Commentaires (12)

Laisser un commentaire
Adriaan 17:18
Portrait de Adriaan

Geef mij toch maar mijn idrive zoals nu, ik heb echt geen nood om met een vettige vinger op een hobbelig baantje op alles te duwen behalve dat wat ik wil.

Yannick 19:50
Portrait de Yannick

ik vind het hele tablet gedoe gewoon slecht... vooral bij mercedes. je wil het dan aanraken maar ah nee het is met dat stomme wieltje... bij bmw krijg je binnen handbereik eigenlijk alles en is het nog heel mooi weergegeven ook.

touchscreens... nee bedankt. zelfs niet in de tesla eigenlijk.

Glenn 20:03
Portrait de Glenn

Nee, voor mij reden genoeg om een wagen links te laten liggen. Ooit geprobeerd in een huurwagen. Niks voor mij, geef maar wat knoppen om op te duwen/aan te draaien.

Wim 19:55
Portrait de Wim

de evolutie is onomkeerbaar denk ik, ik heb ook wel graag nog wat knoppen en geef mij ook maar wat klassieke klokken, alhoewel je ze met een goede head-up niet meer nodig hebt

Filip De Witte 18:43
Portrait de Filip De Witte

Classic gedoe en en niet te veel knoppen. Geen touch-screen.

jo 09:47
Portrait de jo

Ik rijd dikwijls met bedrijfswagens met aanraakscherm.
Wat een bedoening, BMW met een centrale knop, VW met knoppen of aanraakscherm enz...
Dat ding staat steeds vol met vegen en vettige vingers buurrk neen dank u.
Een auto die van punt A naar B gaat behoort bestuurd te worden en dan behoor je op de weg te letten, flitspalen, zondags rijders, verwarrende bewegwijzering, wehen werken, mobiele flits controles enz...
Reden genoeg om dus niet met je aanraakscherm bezig te zijn want het risico is te hoog om iets fout te doen.
Ik rijd met een Dacia Logan en de optie met aanraakscherm heb ik bewust niet genomen.
Lang leve de vrije keuze.

Hendrik 10:11
Portrait de Hendrik

Idd : kale auto's met minimalistisch dashboard, enkele ronde wijzertjes en basta.., het zou een ware verademing zijn. Is voor mij trouwens een criterium bij de keuze van een wagen.
En jammer genoeg kunnen mensen niet meer rijden zonder 'connectiviteit' en gadgets allerhande.
Waarom heeft geen enkele fabrikant er aan gedacht dashboard keuze in optie aan te bieden, zodat je bij dezelfde wagen gewoon een ander model/stijl kan kiezen? Zou fantastisch zijn !

dirk gerets 21:31
Portrait de dirk gerets

dat hele gedoe met die touchscreen vind ik maar niets.dat ze het op tablet hebben oke maar in de auto moet het af geschaft worden,wie dat bedacht heeft kan de gevolgen er niet van.
juist het zelfde met die autoradio's van nu ik vind het allemaal maar brol.
in de tijd dat de cd's uitkwamen was iedereen verplicht een autoradio met cd te hebben wat ik best oke vond,nu bijna iedereen cd's heeft gekocht komen ze af met usb en andere brol.als je jeugd van vandaag vraagt wat cd's zijn vele van hun weten het niet.
als de autobouwers nu slim zijn maak dan twee soorten auto's een met die touchscreen's en een zonder die hele brol van touchscreen's van usb enz.
bouw gewoon auto's waar oudere mensen nog iets aan hebben met gewoon een radio met cd waar men 6 cd's kan insteken om te beluisteren en dat kan dan ook op een veilige manier.

Nidas Leo 13:29
Portrait de Nidas Leo

Dirk, waarom is een USB - stick brol?
Er kan 10 tallen maken meer muziek op, is veel sneller ingeplugd dan bijvoorbeeld 6 cd's laden en voor de rest verloopt de bediening identiek aan die van een cd-speler.
Ik zou zelf zingen als ik u was, da's nog het simpelste! :-)

4g63 15:34
Portrait de 4g63

Oude radio/cd gaat weg; aan t bekijken voor USB, android ondersteuning, Bluethoot, met cd en DAB toestand. ;)
Dus gedaan met TomTom, radio/cd en tokkelen op smartphone. En NAV altijd up tot date zonder kosten van merkgarage of navigatie systeem.
(Becker gehad lang geleden, tof systeem maar kostte berg centjes)
Pioneer, Kenwood, of goedkoper (pak goedkoper) merk, ben k nog niet uit.
Kan met basis grootte en uitklapschempje of 2DIN.
Huidige radio heeft soms kuren, s bekijken wat er kan qua aansluitingen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités