Is deze Continental GT een koopje?

bentley-supra-forsale_07_0

15.500 euro vragen voor een Bentley Continental GT3-R, dat lijkt wel een koopje. Maar in de advertentie staat dat de wagen uit 1992 stamt, dus wat klopt er niet?

Wie iets beter kijkt ziet dat de lijnen een stuk gestrekter zijn dan je van een Continental GT zou verwachten. Het gaat dan ook om een kit van de Continental GT3R op een basis die gevormd wordt door een Toyota Supra... uit 1992.

De verkoper van de wagen droomde weg van de Continental GT-3 tijdens de 24h van Le Mans. Maar omdat de aankoop van een straatversie voor hem onbetaalbaar was, ging hij op zoek naar een look-a-like. Dat vond hij dus in een Continental-kit die hij op een carrosserie van een Supra lijmde en schroefde. Wil je als koper dan liever opnieuw een - duurbetaalde - Supra, dan zou dat nog mogelijk moeten zijn.

De basis heeft 124.000 km en wordt aangedreven door de bekende 3.0 V6 van Toyota uit begin jaren '90. Overbrenging gebeurt door een automatische vierversnellingsbak. De verkoper liet de race striping zo goed mogelijk namaken door een stickerbedrijf en monteerde de LED-achterlichten van Bentley zelf. De wagen heeft een Nederlandse APK-keuring. Of je hem in België gehomologeerd krijgt, is nog maar de vraag, hoewel er in feite niks veranderd is aan de Toyota-basis.

Over de looks heeft hij nog het volgende te vertellen: "Als je ongemerkt door het verkeer wil rijden is deze auto NIETS voor jou, je trekt heel veel bekijks...."

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Ben 16:22
Portrait de Ben

Echte autokennis straalt er vanaf.
Supra model wat gebruikt is werd gebouwd vanaf 1993, knap om daar een uit 1992 van te vinden.
En dan ook nog met V6 terwijl Supra's enkel met zes in lijn leverbaar is geweest.
LOL

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités