VW bevestigt productie Golf R400 dan toch

vw-golf-r400-01

Na de voorstelling in 2014 was er nog niet veel duidelijkheid over de slaagkansen tot productie voor de Golf R400. Daar zou nu volgens een interne bron bij Volkswagen wel eens verandering in kunnen komen.

Volgens de verantwoordelijke van de afdeling motoren bij VW is de Golf R 400 in volle ontwikkeling op dit moment. Vorig jaar was hier nog maar weinig duidelijkheid over omdat het nooit verder kwam dan een conceptmodel. Nu gaan de geruchten de ronde dat het vermogen zelfs zou kunnen uitkomen bij 420 pk uit de 2.0 liter TFSI, maar over het koppel wordt nog niets vrijgegeven. De aandrijving zal gebeuren met VW's 4-motion systeem en om het vermogen aan te kunnen zou de DSG-6 moeten worden ingeruild voor een sterker exemplaar.

Dat zou dan ook de benaming veranderen naar R420, al is daar op dit moment geen zekerheid over. Het wordt dus afwachten tot het autosalon van Frankfurt in september dit jaar om eventueel een productiemodel te kunnen bekijken en verwacht wordt dat de prijzen nog net onder de grens van 50.000 euro zouden moeten komen.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
John 16:45
Portrait de John

420 pk uit een 2 liter blok, je zou verwachten dat ze hiervoor de 2,5 liter gaan lenen bij Audi.

Try me 23:41
Portrait de Try me

Blijven dit op de voet volgen! Spannende dagen!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités