Ford geeft eindelijk officiële cijfers Mustang vrij

2015-ford-mustang-ecoboost_01_0

Hoe lang kan je een lancering maken? Lang, zo blijkt, want een dik jaar nadat Ford de eerste beelden van de Mustang liet zien, hebben we eindelijke de officiële cijfers voor beide Europese motorisaties van de pony car.

Natuurlijk wist je al dat een 5.0 V8 en een 2.3 viercilinder EcoBoost onder de kap komen te liggen en de dealer kon je ook al vertellen hoeveel zo'n Mustang nu precies kost. Dat mocht ook wel, want van de nieuwste Mustang zijn intussen al 2.200 exemplaren verkocht. Het gewicht kende je ook al maar op prestatiecijfers was het even wachten tot de dragstrook was vrijgegeven en de zuinigheidsmeters waren afgesteld.

Vandaag laat Ford weten dat de 5.0 V8 in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u sprint en dat de Launch Control-technologie 0,97 g genereert als je vanuit stilstand vertrekt in die modus. De manuele versie verstookt 13,5 l/100 km (dat moesten we even onderaan gaan zoeken) (Cabriolet: 13,6), de automaat doet het met 12 l/100 km. Dat is goed voor een uitstoot van 299 g/km (281 g/km voor de automaat, de Cabriolet doet er bij beiden 7 g/km bovenop).

Nee, qua zuinigheid ben je beter af met die viercilinderversie. Die stookt 8 l/100 km op (8,2 l voor de Cabriolet) in gesloten versie of 9,8 l met een automaat (Cabriolet: 9,8l). Dat is goed voor een CO2-uitstoot van 179 of 225 g/km. Optrekken gaat iets trager, maar je wordt nog altijd in 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u gekatapulteerd.

Standaard krijg je op je Mustang een Performance Pack met een verbeterd rem- en koelsysteem voor hoge snelheden. Selectable Drive Modes regelen de AdvanceTrac-elektronische stabiliteitscontrole, de gasrespons, automatische schakelpatronen en de besturing en kan je instellen door middel van controls op de middenconsole. Er is keuze uit 4 instellingen. Normal, Sport+, Track of Snow/Wet. Via Selectable Effort Electric Power Assisted Steering kunnen bestuurders het stuurgewicht en -gevoel instellen: Normal, Comfort of Sport. Een aantal Track Apps laten je onder andere de acceleratietijd, remtijd en -afstand zien.

Goed, nu kennen we de prestaties van de Mustang, nu nog de exacte specificaties van de Focus RS...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités