Uit-tip: 60 years Citroën DS in Autoworld [1/6-15/7/2015]

citroen-ds-autoworld-affiche-2

De tentoonstellingen en speciale shows volgen elkaar op in het Brusselse Autoworld. Vanaf maandag kan je er gaan kijken naar strijkijzers. Franse strijkijzers, welteverstaan, ook wel gekend onder de naam Citroën DS.

De DS viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. Dat doet Citroën met de geboorte van een nieuw merk met dezelfde naam. Maar ook het treffen van de Belgische Citroënliefhebbers stond in het teken van deze DS. Als kers op de taart krijgt de statige Franse slee een tentoonstelling in Autoworld.

Van 1 juni tot halfweg juli loopt er in het Brusselse Autoworld een tentootnstelling die de bezoeker een kijk geeft op de rijke geschiedenis van de Citroën DS, die gebouwd werd tussen 1955 en 1975. Dat doen ze aan de hand van een aantal tentoongestelde modellen (een oranje ID 19 met een wit dak uit 1958, een zwarte ID met een wit dak uit 1962 ‘in originele staat’, een nachtblauwe DS 21 Chapron Majesty 1966 met zilverkleurig daken een DS die nog altijd in het bezit is van zijn eerste eigenaar, die nog iedere dag wordt gebruikt en die intussen… 840.000 km op de teller heeft staan), maar die presentatie wordt aangevuld met bewegend beeld waarop de DS in Back to the Future figureert.

Ook zijn er documenten en schaalmodellen waarbij je nostalgisch kan worden, of net nieuwe ontdekkingen kan doen. Voor de sportliefhebbers is er een DS die de Ronde de Chamonix heeft meegereden, en staat er een DS 21 die in 1968 deelnaam aan de Rallye van Monte Carlo. In de zone ‘Belgium at Autoworld’ zal voor deze gelegenheid tenslotte nog een ‘Belgische’ DS te zien zijn die in de fabriek van Vorst werd geproduceerd.

DS on parade

Op zondag 14 juni om 11.30 u vertrekt de DS Parade, samengesteld uit historische en huidige DS’sen, vanaf de DS Store van Drogenbos voor een rit van ongeveer 30 km langs de geanimeerde wijken van Brussel naar de Esplanade aan het Jubelpark. Inschrijven kan nog tot vrijdag 5 juni op de site DS-parade.be.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités