Luc Donckerwolke verlaat Volkswagen-groep

luc-donckerwolke-leaves-vw

Volkswagen maakt in een persbericht bekend dat Luc Donckerwolke het bedrijf verlaat. Donckerwolke had sinds 2012 de leiding over de designafdeling bij Bentley.

Het nieuws was in het persbericht nochtans niet meer dan een voetnoot. Want de VAG-groep gaat verder en is er trots op dat Stefan Sielaff de leiding over de designafdeling van Bentley op zich neemt. Sielaff begon in 1990 bij Audi als interieurontwerper. De voorbije jaren stond hij mee in voor het design van de Audi A1, A4 en A7 Sportback.

In hetzelfde jaar startte Donckerwolke zijn carrière, al werkte hij eerst nog 2 jaar bij Peugeot voordat hij in 1992 bij Audi terechtkwam. Daarna werkte hij tussen 1994 en 1996 voor Skoda, waar hij de eerste Octavia en Fabia ontwierp. Hij keerde nadien terug naar Audi en hielp daar mee aan de ontwikkeling van de Audi A4 Avant, de R8 Le Mans racer en de A2 concept car.

In 1998 ging het naar Lamborghini waar hij het ontwerp voor de Diablo, Murcielago en Gallardo op papier zette. Bij SEAT hadden ze hem ook graag, dus vanaf september 2005 ging hij daar aan de slag als vervanger voor Walter de Silva. De Tribu Concept is één van de resultaten van zijn werk aldaar. In 2012 werd hij overgeplaatst naar Bentley, waar hij als Director of Design de toekomstige Bentley-modellen mee hielp scheppen.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Stealth 11:33
Portrait de Stealth

Was het ook geen Piëch protégé?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités