Geen ronderecords meer op de Nürburgring

seat-leon-cupra-280-prototype-nurburgring-front

Het lijkt erop dat het record van de Lamborghini Aventador SV op de Nurburgring wel eens het laatste kan zijn, want het management van het circuit wil niet meer dat er naar records gestreefd wordt op hun stukje asfalt.

Het was mooi, die ronderecords. Elke keer verlegden constructeurs hun grenzen en gingen ze de competitie aan met elkaar om toch maar het ronderecord te halen. Ze deelden elkaar zelfs in in categorieën; FWD, RWD, AWD en zelfs elektrische wagens kregen elk hun ranking. Maar daar zou volgens Apex The Movie een eind aangekomen zijn.


Bij het opmaken van het ronderecord van de Koenigsegg One:1 kregen ze te horen dat het management niet langer wil dat er specifiek voor ronderecords gereden wordt op de Nürburgring. Voor de desbetreffende mannen is dat jammer, aangezien ze hun volledige voorbereiding al hadden afgerond en de ultieme poging toch niet mocht doorgaan.

ongeval

Het management van de Nürburgring geeft als reden het ongeluk van een paar weken terug op. Als gevolg daarvan werden snelheidsbeperkingen op de Nürburgring ingevoerd, waardoor een nieuw ronderecord uit den boze is. Zo is er een stukje waar volgens Koenigsegg makkelijk 300 km/u kan gehaald worden met de One:1 tegenwoordig beperkt in snelheid op 200 km/u.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités