6X actieve spoilers op auto's waarvan je het niet verwacht

lijst-spoilers_01

Tegenwoordig moet je als sportwagen uit kunnen pakken met een bewegende spoiler achterop. Soms zelfs meer voor de show dan de daadwerkelijke go. Daarom gingen wij op zoek naar enkele wagens met actieve spoilers waarvan je het niet verwacht.

Beesten zoals de McLaren P1, Mercedes SLR en Bugatti Veyron hebben achterop een joekel van een spoiler die zich in afhankelijk van de snelheid in een andere stand weet te zetten. Een supercarfoefje dat stelselmatig zijn weg vindt naar normalere sportwagens genre Peugeot RCZ, Porsche Boxster en Jaguar F-Type. Toch bestaat de technologie al jaren op productiewagens. Wij gingen op zoek naar auto's waarvan je het niet meteen zou verwachten.

Lancia Thema 8.32

Bij échte Autofans geen nobele onbekende. Niet enkel omdat er een 2.9 V8 van Ferrari onder de kap huisde, maar ook omdat het één van de eerste productiewagens op de wereld is die een elektrische spoiler draagt.


BMW 3 GT

Veel leasingklanten zullen verrast zijn als ze de eerste keer boven de 110 km/u rijden met hun 3 GT. Een spoilertje komt dan uit de koffer geklapt. Waarom de 'blob' van BMW een spoiler nodig heeft, het is ons een raadsel.


New Beetle 1.8 T

Kocht je begin deze eeuw een New Beetle met een 1.8 Turbo onder de kap, dan kreeg je een geheim spoilertje in het dak dat kwam piepen vanaf 150 km/u. Geef toe, plots vind je de bolle Beetle een stuk cooler...


Mitsubishi 3000GT

Iedereen die ooit een racegame heeft gespeeld (of straatracefilm heeft gezien) zal de 3000GT van Mitsubishi hebben zien voorbijkomen. De 90's mobiel had een actieve spoiler die bij 80 km/u wat scherper ging staan én een actieve voorspoiler. Ver voor Porsche hier mee uitpakte op haar 911.


Mercedes E-Klasse cabrio

Oké, een beetje vals, want deze 'spoiler' is natuurlijk geen echte spoiler. Wel zorgt deze AIRCAP er voor dat er nog amper wind in de cabine binnenkomt terwijl de kap van je E Cabrio in de koffer steekt. Dat het er niet uit ziet... tja.


Volkswagen Corrado G60

Nog een Volkswagen, want ook de - stilaan interessante klassieker - Corrado beschikt over een actieve spoiler. 110 km/u moet je rijden voor 'ie komt piepen. Eind jaren 80 zal je er alvast veel mensen mee hebben laten schrikken op de autostrade.

Welke 'onbekende' actieve spoilers kennen jullie nog?

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Wim 14:52
Portrait de Wim

F-Type

UNSTABLE_CARPORT 20:05
Portrait de UNSTABLE_CARPORT

Audi A7

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités