Deze nieuwe Bugatti komt naar autosalon Frankfurt!

bugatti-vision-gran-turismo

Rep je niet meteen naar je Zwitserse bankier, want de wagen die Bugatti op het salon van Frankfurt toont zal niet in productie gaan. Wel is het een 'show car' gebaseerd op de digitale Vision Gran Turismo concept waarmee je in racegame Gran Turismo 6 zal kunnen rondscheuren.

Of de Bugatti-opvolger zijn opwachting zal maken op het Autosalon van Franfurt (IAA) of zijn gloriemoment zal beleven begin volgend jaar in Genève is nog altijd niet duidelijk. Vanaf vandaag kunnen we echter met zekerheid zeggen dat er op de IAA alleszins 1 gloednieuwe Bugatti zal staan. Na een hoop plaagplaatjes laat het Franse merk namelijk de Vision Gran Turismo concep los.

Die wagen werd ontwikkeld voor de Gran Turismo racegame en moet volgens het merk een eerbetoon zijn aan de grootse racegeschiedenisvan de jaren 1920 en 1930 en de overwinningen in de 24 uur van Le Mans.

bugatti-vision-gran-turismo

Pubertijd

Het uiterlijk kan je alvast niet vergissen met dat van een racewagen uit begin vorige eeuw. Je kan de Vision GT dan ook best omschrijven als een Veyron die in zijn pubertijd zit en rebelleert met de nodige hanenkammen en piercings tot gevolg. Een soort van 'wat als Bugatti een racewagen had gemaakt van de Veyron'. Met brute luchtsleuven, vinnen achterop en een splitter vooraan waarmee je onmogelijk deftig kan parkeren.

Echte technische info is er niet, al kan je op de plaatjes zien dat motor van dienst de bekende 8-liter W16 met vier turbo's is. Opvallend zijn de koplampen vooraan die bestaan uit 8 aparte Led's. Misschien een detail dat ook zijn weg naar de Veryon-opvolger zal vinden Bugatti?

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Wim 18:30
Portrait de Wim

die zou ik wel eens op Spa willen zien rijden

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités