Porsche Mission E Concept wil Tesla aanpakken

porschemissioneconcept-1

Porsche is klaar om dé referentie in de markt, de Tesla Model S, aan te vallen. Niet met een elektrische Panamera die Pajun zou gaan heten, wel met dit Porsche Mission E Concept. Voorlopig enkel nog als concept, want over een productie wordt met geen woord gerept.

De Duitsers hebben er alvast een echte Porsche van gemaakt, binnen de mate van het mogelijke gezien zijn elektrische inborst. Maar met 600 pk, een elektrisch bereik van bijna 500 kilometer en een sprint naar 100 km/u in 3,5 seconden zit het met de cijfers best snor.

Onder de kap zit een 800-volt sterke aandrijving, vergelijkbaar met de technologie uit de 919 hybride racewagen. Door dat systeem is de wagen ook lichter gebouwd kunnen worden. De lithium-ion batterijen liggen laag is het chassis voor het evenwicht en werden vervaardigd uit een mix van aluminium, carbon en staal. Dat lage gewicht en grote vermogen maken van dit concept de snelste sedan ooit, aldus Porsche. Deze Mission E zou het rondje op de Nürburgring onder de acht minuten doen.

Het strafste nieuws is dat Porsche beweert 80% van de batterij te kunnen opladen in amper 15 minuten. Een productiemodel zal ooit moeten uitwijzen of ze dat ook kunnen waarmaken.

Verder werd er gewicht bespaart op de carbon 21 en 22-inch velgen. De zitpositie zou even hoog zijn als de 911, wat echt laag is voor een (elektrische) sedan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités