BMW zegt doorbraak te hebben in waterstof-technologie

bmwhyrdrogen

BMW maakt in Tokyo bekend een doorbraak te hebben in waterstoftechnologie. Ze zeggen een methode gevonden te hebben om waterstof te kunnen samenpersen waardoor wagens tot 700 kilometer ver kunnen rijden op één tank.

De nieuwe techniek is nog nieuw en het zal dus nog even duren alvorens we die in productie zien. Maar BMW zegt dat zodra de technologie op punt staat, ze een waterstofauto kunnen opleveren met een rijbereik van 700 kilometer. De nieuwe methode betreft het comprimeren van waterstof op extreem lage temperaturen waardoor ze het volume van opslag kunnen vergroten. Die oplossing vloeit verder uit een samenwerking met Toyota, die de daarvoor speciaal ontwikkelde fuel cell tank aanlevert.

Op het autosalon van Tokyo laat Merten Jung, hoofd van de afdeling Fuel Cell, weten dat deze technologie in 2020 op de markt zal komen. De nieuwe waterstoftechnologie zal zijn intrede doen in een “long distance car, a larger sedan".

En hoewel BMW en Toyota samenwerken voor onderliggende technologie, zijn ze niet van plan samen te werken aan eenzelfde auto. Daarvoor is de doelgroep te verschillend, aldus Merten Jung.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
DH 15:03
Portrait de DH

De heilige graal van milieuvriendelijk én (op termijn) goedkoop rijden gevonden?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités