Maserati Alfieri coupé wordt uitgesteld

maserati-alfieri-14

Ze kunnen voorlopig de bestellingen van nieuwe wagens bij Maserati goed volgen. Iets te goed. Zelfs zo goed dat ze binnenkort de productie een week stil leggen omdat er te weinig vraag is. Daarom zijn er enkele strategische beslissingen genomen, zoals het uitstellen van de kleine Alfieri coupé.

De Maserati Ghibli had het grote succes moeten worden voor Maserati maar kan voorlopig de verwachtingen niet inlossen. Het is zelfs zo erg dat ze volgende maand een week pauze nemen in de productie. De kans is dus klein dat de Ghibli de cashcow wordt van Maserati, of de basis van een bloeiende toekomst.

Daarom dat de Italiaanse constructeur moet bijsturen, ten nadele van een kleinere sportwagen. Het model dat er voordeel uit haalt is de Levante, de opkomende SUV van het merk. Het hoeft geen betoog dat SUV's in dit segment erg gewild zijn, en goed geld opbrengen voor de autobouwers.

Het kleine broertje van Maserati, de Alfieri, zal daarom uitgesteld worden tot 2018 - waar de initiële lancering voor volgend jaar op de planning stond. De vraag is dan hoe relevant het huidige concept en idee nog is, twee jaar is lang in autoland.

Daarbij komt dat het zo ook langer wachten wordt op een opvolger van de GranTurismo en GranCabrio, hun opvolgers zouden er pas in 2020 zijn. Ook die modellen gaan het dus tot hun laatste loodjes moeten volhouden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités