McLaren wil 15 nieuwe modellen in komende 6 jaar

mclaren-570s-rijtest-2016-ben_kwanten_photography_15

Het Britse McLaren wil de komende jaren fors gaan vernieuwen. Het sportwagenmerk heeft plannen bekend gemaakt om in de komende jaren 15 nieuwe modellen te lanceren. Een paar daarvan komen onder een nieuw submerk.

Want als je dacht dat alleen Citroën en Nissan of Toyota luxueuze submerken kunnen verzinnen, dan heb je het mis. Bij McLaren zou het gaan om de modellen die nu onder de 'LT'-benaming worden vermarkt. 'LT' staat voor Long Tail en werd hergebruikt bij de 675 LT, een eerbetoon aan de F1 GTR LT van enkele decennia terug. Het LT-submerk zou voor track-gerichte modellen gebruikt worden.

Voorlopig heeft McLaren nog geen tijdslijn vrijgegeven over de exacte lanceerdata, maar vast staat dat de 15 nieuwigheden tegen 2022 het volledige huidige gamma vervangen zullen hebben. Helemaal bovenaan komt een volledig elektrische supercar en er is ook sprake van een nieuwe F1, al wordt nergens vermeld dat of beide er apart zullen komen, dan wel dat het om één en hetzelfde model gaat. Voorlopig blijft de V8 nog aan, al wil men tegen het einde van dit decennium ook een V6 met hybrideaandrijving die dezelfde prestaties haalt. Die zou dan in de volgende 540C worden voorgesteld.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités