De Opel Insignia krijgt hoge poten: Insignia Country Tourer

opel-insignia-country-tourer-2

In Genève kwam Opel met de vernieuwde Insignia Grand Sport en de Insignia Sports Tourer, nu komt er nog een familielid bij. De derde in rij is de Opel Insgnia Country Tourer, een sports tourer met een offroad-karakter.

Dit is de Insignia die je in het weekend naar je buitenverblijf in de Ardennen kan brengen dankzij zijn 20mm hogere ophanging en optionele vierwielaandrijving. De vierwielaandrijving beschikt over een koppelvectoring wat inhoudt dat de wagen continu berekent hoeveel kracht er naar elk wiel word gestuurd. Dit systeem is ideaal om in het weekend een beetje te gaan offroaden, maar ook op de baan heeft dit zeker zijn voordelen op allerlei type wegdek. Naast de hogere ophanging is er ook gekozen voor het verbeterde FlexRide-chassis dat op basis van zijn modus (standard, sport of tour) kiest voor bepaalde standen van schokdempers, stuurinrichting, gaspedaalreactie en schakelpunten als je kiest voor de 8-trapsautomaat.

opel_insignia_country_tourer

Robust

Dankzij de zwarte beschemplaten onderaan de wagen kan je direct zien dat er een Country Tourer voor je neus staat. De brede grille en slanke koplampen delen alle Insignia-modellen, wat geen slecht iets is omdat dit de wagen een sportievere toets geeft. De sportieve en toch ook wel stoere look wordt verder getrokken aan de achterkant met zilverkleurige dubbele uitlaatgroeven. 92 mm verlenging van de wielbasis maakt het interieur ruimer en dat komt vooral de passagiers achteraan ten goede.

De voorste inzittenden kunnen dan op hun beurt profiteren van ergonomische premiumzetels die een AGR- label (actie gezonde rug) krijgen. Naast een robuust uiterlijk biedt deze Insignia ook veel praktische opties zoals een standaard “keyless entry” met start-stopsysteem en een achterklep die magisch opent en sluit met een trap onder zen achterste (lees: een lichte schopbeweging onder de achterbumper) om bij de 1.665 liter grote koffer te geraken. Een head-up display, 360°-camera, draadloos opladen van je smartphone en adaptieve cruisecontrol is een kleine greep uit de optie-lijst waarmee je je Insignia nog dikker kan maken.

Apart

Naast al deze opties is er ook Opel Exclusive waarmee ze klanten naar zich toe willen trekken die zich graag onderscheiden van de meerderheid. Voor de Exclusive-klanten zijn er 15 extra exterieurkleuren beschikbaar, alsook andere velgendesigns en meerdere lederen interieuropties.

opel_insignia_country_tourer

Waar te bestellen?

Je moet nog even wachten voor je naar de dealer stapt om jouw Country Tourer te bestellen. Vanaf juni kan je bij je lokale Opel-dealer een handtekening gaan zetten op de bestelbon en zijn debuut word verwacht op de IAA in Frankfurt, in de herfst van dit jaar.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Wim 11:14
Portrait de Wim

heeft wel iets

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités