Aston Martin haalt dak van DB11: Volante

astonmartin-db9-volante_2

Aston Martin heeft net na de zomer haar open versie van de DB11 getoond, kwestie van al even te dromen over volgend voorjaar.

In Genève stelde Aston Martin de DB11 voor. Dat die een cabrioversie zou krijgen was zo goed als duidelijk. Alleen duurde het nog even voordat Aston Martin wist waar ze net de knip in het dak wilden zetten?

Je maakt van je gesloten DB11 Volante een cabrio in 14 seconden, en dat tot een snelheid van 50 km/u. Dicht gaat het dak twee seconden trager. De Britse ingenieurs herwerkten de vouwmechaniek van het stoffen dak, zodat 20 procent meer bagageruimte overblijft. Dan hoef je die extra valies niet thuis te laten. De ingenieurs hebben ook op andere vlakken niet stilgezeten en wisten het totaalgewicht 26 kg lager te krijgen dan zijn voorganger. Ook de stijfheid werd verbeterd, met 5 procent.

De nieuwe DB11 Volante krijgt van bij het begin al de 4.0 V8 met 510 pk en 675 Nm. Hij schakelt op via een achttrapsautomaat. De V12 komt voorlopig niet naar de DB11 Volante, al kan dat op termijn nog veranderen.

Aston Martin begint met het afleveren van je DB11 Volante vanaf begin volgend jaar. Prijzen zijn ons op dit moment nog niet bekend.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Wim 09:11
Portrait de Wim

veel beter :)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités