BMW M3 CS heeft smaak te pakken

bmw_m3_cs_2017_10

Na de CS-versie van de BMW M4 is er nu een soortgelijke variant voor de M3. Voor wie graag twee deuren extra heeft voor die twee extra letters.

Achterkleinkind van de BMW E30 M3 Evolution zet deze M3 CS een lijn van extrarijplezier voort. BMW M gaat hem dan ook in beperkte oplage produceren vanaf maart 2018, 1.200 stuks worden voorzien. Bestellen kan vanaf januari.

Onder de kap van de M3 CS schuilt dezelfde motor als de M3, al heeft hij hier wel lekker 10 pk meer dan in die gewone M3 met Competition Pack. 460 stuks breng je nu over op de achterwielen, samen met 600 Nm, 50 Nm meer dan standaard.

Niet alleen het extra vermogen onderscheidt hem van de andere M3's, ook het speciaal ontwikkelde uitlaatsysteem doet dat. Motorkap, diffusor achteraan, de rand op de achterspoiler en de splitter onder de voorbumper zijn gemaakt van koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). Daarmee bespaart BMW M 10 kilogram tegenover de gewone M3.

minder airco

Binnenin vind je Alcantara en leder, in Silverstone/zwart kleurencombo. Geen vijftienduizenzone-airco hier, wel 1 zone, dat bespaart alweer wat gewicht.

Schakelen doe je met de BMW M Double Clutch Transmission met zeven versnellingen. Remmen doe je dan weer met M compound remmen met per remklauw vier zuigers vooraan en twee achteraan. Vooraan krijgt de M3 CS 9Jx19 inch wielen, achteraan zijn er dat in 20 inch. De voorste wegen zowat 9 kilogram, de achterste 10 kilogram.

Mede dankzij die aanpassingen haal je de 0-100 km/u in slechts 3,9 seconden. Je bereikt de elektronische begrenzer op 280 km/u. Alles bij elkaar verstookt de M3 CS 8,3 l/100 km, gelijk aan een CO2-uitstoot van 194 g/km.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités