Dreamcars op 't salon (Autosalon Brussel 2018)

Dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Het 'groot salon', dit jaar. De droom van elke petrolhead is hier dan ook aanwezig. Wij gingen alvast op zoek naar het meest exclusieve dat het autosalon dit jaar heeft te bieden. Want een grijze Ford Fiesta met salondeals, daar gaat je bloed nu ook niet sneller van stromen.

Het doet pijn om te zeggen maar de realiteit kan hard zijn; de kans dat je onderstaand gerief voor je deur kan parkeren is vaak erg klein. Niet voor niets noemen we ze dan ook dreamcars. Auto's om bij weg te dromen dus. Mocht je nu toevallig gouden zaken hebben gedaan in de Bitcoin-belegging, dan kan je hieronder evenwel wat inspiratie opdoen voor je nieuwe automobiel. Laten we van start gaan met de Dreamcars op het autosalon van Brussel 2018!

Bugatti Chiron

bugatti-chiron-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Meteen met de deur in huis vallen, noemen we zoiets. Dat beseffen ze bij de Volkswagen Group (eigenlijk beter; importeur d'Ieteren) maar al te goed. Want voor je een kijkje mag gaan nemen naar je nieuwe leasing Audi A4 moet je passeren langs de Bugatti Chiron. Kwestie van je in de stemming te krijgen om toch zo'n S-Line-pakket aan te vinken. Naast de Chiron heeft Bugatti trouwens ook nog een Veyron in Brussel staan. Amper twee auto's tonen maar toch over een standvermogen van +2.500 pk kunnen spreken. Dat is de magie van Bugatti.


Lamborghini Huracán Performante

lamborghini-huracan-performante-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Wat een ondankbare plek om te staan, vlak over Bugatti. Want in vergelijking met de Chiron lijkt elke Lambo een braaf lammetje. Uiteraard is dat niet het geval. Twee exemplaren stellen de Italianen ten toon, wij verkiezen stiekem de Huracán Performante boven de Aventador S Roadster. Die laatste is namelijk om te flaneren, die Huracán is er om de straatstenen uit de grond te trekken in de bochten. Toch nog niet snel genoeg? Dan staat er aan de andere kant van het salon nog een racewagen van Lamborghini te blinken.


Ferrari 812 SuperFast

ferrari-812-superfast-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Nu we toch bij de Italiaanse wagens zitten, misschien eens bij Ferrari gaan loeren? Het merk met het steigerend paard en vurige passie. Of zoiets. Vijf modellen nemen de jongens van Maranello mee. Strafste gerief van die hoop is natuurlijk de 812 SuperFast. Een Ferrari die zijn naam alvast alle eer aan doet. En o ja, in Brussel in het typische Ferrari-rood staat. Ook nog op de stand; 488 GTB, 488 Spider, Portofino, GTC4Lusso T en een racewagen van het merk. Als je hier je goesting niet vindt...


McLaren 720S

mclaren-720s-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Awel, vind je jouw goesting niet bij Ferrari? Dan moet je misschien eens een kijkje gaan nemen bij McLaren, de Britse tegenhanger. Geen zware taak, aangezien ze naast elkaar staan op het salon. De verkopen van McLaren gaan wereldwijd als een trein, deels te danken aan een steeds groeiend gamma. In Brussel stelt het merk de 570S Spider en 720S ten toon. En die 720S, die blijft ons met de hamer richting het spaarvarken trekken. Tevergeefse moeite natuurlijk, dat weten we zelf ook wel.


Rolls-Royce Dawn Black Badge

rollsroyce-dawn-black-badge-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Op de stand van McLaren staat ook broederlijk gerief van Rolls-Royce (Ginion is de importeur van beide merken in België). Behalve de nagelnieuwe Phantom kan je er ook de Wraith en Dawn in Black Badge-uitvoering terugvinden. Allé, doe ons maar zo'n Dawn Black Badge met leuke salonkorting, Ginion.


Bentley Continental GT

bentley-continental-gt-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Britse rivaal van Rolls, Bentley, is uiteraard ook van de partij. Die tonen in Brussel trots hun nieuwe Continental GT én nog vier andere modellen. De Dakloze GTC, steltenloper Bentayga & 'gezinswagens' Mulsanne en Flying Spur. Moeten we kiezen? Dan toch maar die nieuwe Conti GT...


Aston Martin Vantage

aston-martin-vantage-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

En we zijn nog niet klaar met de Britten (hoezo, de Italianen bouwers der dreamcars?)! Want ook van over het kanaal neemt Aston Martin drie knappe bolides mee met scherpe snuit. Zo staat er een DB11 Coupé en een DB11 die z'n dak kan doen verdwijnen en de nieuwe generatie van Astons 'kleintje'; de Vantage. Vooral die Vantage doet ons wegdromen. Al zien we 'm liever in een andere kleur dan dat gifgroen.


Ford GT

ford-gt-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Een dreamcar van Ford, je zou denken dat we het over de Mustang facelift hebben maar nope, we gaan nog een stapje verder. Of beter; Ford gaat nog een stapje verder. Want met de GT toont de Blauwe Ovaal dat grijs heus niet saai hoeft te zijn. Tel daar nog eens die Mustang, Focus RS en Fiesta ST bij op en Ford heeft eigenlijk een strakke line-up voor de échte Autofan op het salon van Brussel staan. Organiseerde het merk nu maar eens een tombola voor de brave werkmens...


Porsche GT2 RS

porsche-911-gt2-rs-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Zullen we toch maar even bij de Duitsers 'Guten Tag' gaan zeggen? Die jongens weten tenslotte ook hoe snel gerief te bouwen. Neem nu Porsche bijvoorbeeld, bouwer van SUV's, sedans en sportwagens. Of moeten we die volgorde omdraaien? Tegenwoordig weten we het eigenlijk niet meer. Wat we wel weten is dat er op de Porsche-stand geen gebrek is aan die sportwagens. 718 Boxster, 718 Cayman GTS en een plethora aan negenelfjes tekenen present. Wij stonden alvast een kwartiertje te kwijlen - en sorry daarvoor, Porsche - op de trackklare GT2 RS. Wat. Een. Beest.


Gillet Vertigo .5 Spirit

gillet-vertigo-dreamcars-autosalon-Brussel-2018

Huh? Een scheermesje in deze lijst? Nee, want haal je de achterste T en E van scheermessenmerk Gillette, dan krijg je Belgische autobouwer Gillet. Jep, dat las je goed, België maakt een dreamcar. Het is te zeggen, succesvolle Waalse racer Tony Gillet bouwt al sinds 1992 een dreamcar; de Vertigo. Een auto die een tijdlang het record hield als snelst accelererende productiewagen. Wedden dat je dat niet wist? De leeftijd mag er tegenwoordig misschien wel op staan, de Vertigo blijft met de jaren evolueren. Tegenwoordig staat 'ie zo op 'Vertigo .5 Spirit'. Kwestie van up-to-date te blijven.

Dit was alvast onze lijst met dreamcars die er uit sprongen op het autosalon van Brussel 2018. Hebben we er eentje gemist? Laat het dan zeker weten in de comments!

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Dominique 15:08
Portrait de Dominique

En ik veronderstel dat deze hal terug betalend is om te bezoeken ?

Sven 15:59
Portrait de Sven

Met je inkomticket voor het autosalon heb je ook toegang tot deze zaal, Hall 1. Een aantal wagens zijn trouwens gewoon op de stand van hun eigen merk te bekijken.

Ginion 22:44
Portrait de Ginion

Voor die Dawn Black Badge, hier tekenen aub.

____________________

Ian 04:41
Portrait de Ian

Kan je elke dag die supercars bekijken of specifieke dagen zoals vorig jaar, het laatste weekend?

Jelle dr 07:55
Portrait de Jelle dr

Grappig dat de Mx-5 RF er terug staat. En eigenlijk niet verkeerd.
Ondanks totaal andere specs, qua looks kan ie toch een beetje mee.

Ook blij verast over de alpine. Fraaie wagen. Ultieme dreamcar op t salon was voor mij de Maybach. Wat een kar is dat! Nooit gedacht dat ik deze ooit in het echt zou kunnen zien. Ook de Ford GT zal ik niet vergeten. Voor de rest: de Chiron, de Z4 concept, die endurance Toyota.
Ook de CLS was absolute meevaller, eerder was ik vrij negatief over de lichten, IRL is het knap. Wennen moet ik nog aan de nieuwe Aston Martin. Totaal niet verkeerd, maar hij is compleet anders.

Leuk salon, gezelliger dan andere jaren. Vraag me niet waarom, maar sommige zaken binnen waren compleet anders aangepakt naar mijn gevoel.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités