Volvo XC40 is Belgische leaseauto van het jaar 2018

alphabet-lease-coty-2018

In de afgelopen weken werden leaserijders opgeroepen om hun stem uit te brengen. Organisator Alphabet heeft die stemmen nu gemixt met die van de twaalf juryleden en kwam tot een niet-zo-verrassende winnaar.

Want geef toe, de Volvo XC40 kaapt tegenwoordig overal prijzen weg. En tegelijk gaat hij over de tongen vanwege zijn esthetische eigenschappen. Neemt niet weg dat hij in leaseland een hoop concurrentie te verduren krijgt. Wat denk je van de BMW X2, een Ford Fiesta of zelfs de XC60 uit eigen huis? Toch wist de XC40 te bekoren bij de laserijders en eindigde hij zo als eerste.

Vijfde keer

Alphabet had de verkiezing voor de gelegenheid in vier categorieën onderverdeeld, Economy, Business, Business+ en Executive, waardoor er meerdere winnaars mogelijk waren bij de subdivisies, al was de XC40 over-all de meest gegeerde. Al met al is het de vijfde keer sinds het begin van de Leaseauto van het Jaar-verkiezing dat Volvo de eerste plaats wegkaapt. Eerder deden ze dat met de V40, V50, S80 en V70. De XC60 kreeg deze prijs gek genoeg nog nooit.

volvo-xc40-lease-car-ofthe-year

Het lijstje met top3's krijg je hieronder. Van Mercedes of BMW geen spoor, al kaapte die laatste met de 5 Reeks vorig jaar nog de hoofdprijs weg.

Economy
(1) Ford Fiesta
(2) Volkswagen Polo
(3) Suzuki Swift

Business
(1) Nissan LEAF
(2) Skoda Karoq
(3) Citroen C4 Cactus

Business+
(1) Volvo XC40
(2) Opel Grandland X
(3) BMW X2

Executive
(1) Volvo XC60
(2) BMW X3
(3) Audi A7 Sportback

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Rémy Lecrenier 00:17
Portrait de Rémy Lecrenier

Volgens mij ook de terechte winnaar in de categorie lelijkste auto van het jaar

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités