Duitsland wil dieselwagen van snelwegen weren

google-maps-essen-autobahn

Te beginnen met de oude diesels, zijn ze in Duitsland aan het kijken naar de mogelijkheden om dieselwagens van de snelweg te weren.

Want de concentraties stikstof op verschillende plaatsen langs de A40 ligt veel te hoog. Er werden waarden van 50 microgram per kubieke meter gemeten in de stad Essen in Noordrhein-Westfalen.

Een actiegroep stapte daarom naar de rechtbank die besloot dat een aantal straten niet meer toegankelijk mogen zijn voor diesels met Euro4 of lager. En daar hoort ook de A40 bij. Overigens is het niet alleen in Essen dat een soort extra lage-emissiezone wordt ingevoerd, ook Gelsenkirchen krijgt zulk een verbod.

anders reizen

Waar je bij een stadscentrum nog alternatieven hebt om rond te reizen, is het afsluiten van een stuk snelweg voor bepaalde voertuigen veel ingrijpender. Veel buitenlanders gebruiken de snelweg - die pal door Essen loopt - om van de ene naar de andere stad te rijden. Zij zullen nu op zoek moeten naar een alternatief.

Slechts een aantal dagen geleden werd nog een dieselverbod afgekondigd voor bepaalde gebieden in Keulen en Bonn. Binnenkort kunnen ook Aken, Berlijn, Frankfurt, Mainz en Stuttgart zulk een dieselverbod gaan uitvaardigen. In Frankfurt en Berlijn zouden vanaf eind 2019 zelfs geen Euro 5 diesels meer binnenmogen.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
andre123 17:18
Portrait de andre123

iedereen gelezen?
tis dus niet alleen antwerpen..........
of zou ene de wever het daar ook al voor het zeggen hebben?

XC 70 19:23
Portrait de XC 70

iedereen terug met paard en kar de baan op en dan zijn die diesel haters content . of neen toch niet , dan ligt er weer te veel stront op de baan en klagen ze weer voor geur hinder

Mathieu 10:19
Portrait de Mathieu

De "gewone" mens zal de melkkoe worden van héél Europa.
En dan met de opgebrachte centjes maar straaljagers kopen...
Laat de armoede maar stijgen! En liefst zo snel mogelijk, want zeg nu zelf, ze geven u zelfs geen tijd meer om te sparen voor een beter alternatief. 2019 is binnenkort hé.
Binnenkort wordt de gewone mens een "goed doel" in "Music For Life." :-)
En ja, ik heb gelezen dat dit over Duitsland gaat, en niet over België.

Adriaan 15:27
Portrait de Adriaan

Iveco heeft een vrachtwagen op cng. Allen daarheen!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités