Extreme-E wil elektrisch offroadracen vanaf 2021

extreme-e-offroadracing-2021

In de lijn van de Formula E races wil Extreme-E een gelijkaardige competitie opzetten, maar dan offroad. Gedaan met brullende motoren in de woestijn vanaf 2021?

Voorlopig is er nog niet veel te vinden rond Extreme-E, een raceserie die zelf stelt dat ze vanaf 2021 elektrisch offroad willen gaan racen. Daarvoor gaan ze gebruik maken van elektrische concept cars die tot hun limiet gepusht worden op onherbergzaam gebied. Het idee gaat uit van de man die ook al met het Formula-E concept op de proppen kwam.

vanop een schip

Het bijhorend filmpje is leuk, al lijkt het eerder om een game te gaan, dan om real-world stuff. En toch, is het realistischer dan je denkt. Extreme-E wil gebruik maken van een knock-out systeem, waarbij tweemaal zes teams het in twee reeksen tegen elkaar opnemen, met nadien kwartfinales, halve finales en dan een uiteindelijke winnaar. Die opzet verschilt niet heel veel van de rallycross series zoals we ze kennen, al is het de bedoeling dat er dus met elektrische voertuigen over een traject van 6 tot 10 kilometer wordt gereden.

Het klinkt allemaal wat vreemd, want hoewel de organisatoren de Global Warming met deze reeks in de spotlights willen zetten, zeggen ze toch te gaan rijden door pure landschappen als de noordpoolcirkel, de Sahara woestijn, het Amazonewoud en wat eilanden in de Indische Oceaan. Dat lijkt ons niet helemaal te stroken, ook al verbrand je dan geen fossiele brandstof. Als centrum van Extreme-E wordt de Sint-Helena gekozen, een voormalig onderzoeksschip dat werd omgebouwd tot varende garage.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités