Renault: geen nieuwe Clio R.S., wel ZOE R.S.?

Renault Zoé RS 2019 gerucht

De Franse constructeur zou zich niet meer wagen aan een nieuwe Clio R.S. Een snellere ZOE moet de leegte opvullen. Dat schrijft het Britse Auto Express.

Wil Renault met de huidige strengere uitstootnormen nog een Clio R.S. bouwen en verkopen, dan wordt die peperduur. “Als we de technologie om de CO2-uitstoot te beperken willen combineren met de prestaties van een R.S.-model, dan loopt de rekening voor de klant te hoog op”, zo zegt Renault aan Auto Express.

In plaats daarvan denken de Fransen eerder aan een Renault Sport-versie van de elektrische ZOE. Toekomstige R.S.-modellen moeten sowieso in lijn liggen met de elektrificatiestrategie van het merk: “We moeten de sportieve auto’s van de toekomst uitdenken. De rol van Renault Sport is om innovatief te zijn”, zo klinkt het.

Renault Zoé RS 2019 gerucht

Een eventuele ZOE R.S. zou een krachtigere elektromotor kunnen krijgen, of eventueel zijn standaardmotor behouden en een exemplaar op de achteras toevoegen. “Als we de ZOE R.S. bouwen, dan moet hij de juiste prestaties neerzetten”, aldus Renault. “Maar als hij na één rondje op circuit alweer aan de stekker moet, dan is dat niet wat we willen bereiken.”

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
andre123 10:21
Portrait de andre123

langs de ene kant alles doen om de uitstoot van de hele vloot te beperken,
en langs de andere kant een co uitbrakend monster blijven ontwikkelen lijkt
me inderdaad niet logisch.
of er dan een zoe rs moet komen?
naar mijn mening kunnen ze hun energie beter steken in betaalbaar voor iedereen,en meer range uit dezelde accucapaciteit.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités