Officieel: BMW 2 Reeks Gran Coupé (2019)

BMW 2 Reeks Gran Coupé (2019)

BMW liet het segment bij de vorige generatie 2 Reeks onaangeroerd, maar nu waagt het zich toch aan de compacte vierdeurscoupé. De BMW 2 Reeks Gran Coupé gaat de confrontatie aan met de Mercedes CLA en A-Klasse Sedan, en met de Audi A3 Sedan.

De Beiers waren ons al een tijdje aan het teasen met plaagplaatjes van de 2 Reeks Gran Coupé, maar nu is het eindelijk menens. De compacte vierdeurscoupé wordt officieel getoond op het salon van Los Angeles, en komt het BMW-gamma van de 4 Reeks Gran Coupé en 8 Reeks Gran Coupé onderaan aanvullen.

Kleine en grote verschillen

Het verbaast ons eigenlijk dat BMW er zich bij de vorige 1 Reeks en 2 Reeks niet aan gewaagd heeft, want de concurrenten uit Stuttgart en Ingolstadt hebben al enkele jaren de speeltuin voor zich alleen. En met succes: dergelijke compacte vierdeurscoupés vallen wereldwijd in de smaak.

BMW 2 Reeks Gran Coupé (2019)

BMW speelt financieel en designgewijs op veilig: deze nieuwe 2 Reeks Gran Coupé staat op hetzelfde voorwielaangedreven UKL-platform als de nieuwe 1 Reeks, en neemt daar dan ook heel wat visuele elementen van over. Natuurlijk: de Gran Coupé is weliswaar 21 centimeter langer dan de 1 Reeks, de daklijn loopt steil af en de koffer is met 430 liter ook groter, maar de echt grote verschillen zitten in de details. Zo is deze nieuweling uiteraard voorzien van frameloze ruiten, zijn de lichtblokken vooraan en achteraan meer toegeknepen en uitgestrekt, en krijgen de bumpers een lichtjes ander lijnenspel.

Drie motoren

Binnenin kiest de 2 Reeks Gran Coupé voor hetzelfde barokke dashboard als de 1 Reeks, dat in de duurdere uitvoeringen een digitaal instrumentenpaneel meekrijgt dat overvloeit in het infotainmentscherm. Connectiviteit en rijhulp staan op het niveau van de 1 Reeks, met onder meer een aanspreekbare virtuele assistent en de manoeuvreerhulp die je laatste afgelegde meters onthoudt.

BMW 2 Reeks Gran Coupé (2019)

Bij de lancering voorziet BMW drie motoren: twee benzines en een diesel. De instapper is de 218i Gran Coupé, een 1.5 driecilinder met 140 pk die gekoppeld is aan een manuele zesbak (een zevenbak met dubbele koppeling is optioneel). De M235i gebruikt de 2.0 viercilinder van 306 pk en stuurt dat vermogen via een achttrapsautomaat naar de vier wielen. Met de 220d is er ook een dieselmotor, een 2.0 viercilinder van 190 pk in combinatie met een achttrapsautomaat.

De BMW 2 Reeks Gran Coupé wordt in maart 2020 gelanceerd. Belgische prijzen zijn er nog niet, maar in Duitsland krijgt hij een vanafprijs mee van 31.950 euro.

BMW 2 Reeks Gran Coupé (2019)

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Jelledr 17:20
Portrait de Jelledr

Buiten de leuke feature van de deuren is het toch een gedrocht geworden. Front is lelijk door de varkensnuit en achteraan lijkt er wel een vrachtwagen ingereden. Had veel meer verwacht van deze wagen. Zeker niet dat het een gedrocht zou worden. Lijkt een samenraapsel van verschillende merken met een bmw badge. Mss is het in real life beter maar op de foto's herken ik weinig bmw.

vette Cor 00:47
Portrait de vette Cor

De Duitse versie van de veel mooiere Hyundai i30 Fastback

tomtom 07:36
Portrait de tomtom

De achterkant is bijna een kopie van de Alfa-Romeo Giulia, flauw.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités