Ford Mustang ‘Lithium’ is elektrische pony car met 900 pk

Ford Mustang Lithium 2019

Op de Sema-beurs in Las Vegas pakt Ford uit met deze elektrische Mustang. Goed voor maar liefst 900 pk en 1.355 Nm, alsjeblieft!

De Sema-beurs in Las Vegas is niet alleen een beurs voor aftermarket- en tuningspecialisten, maar ook voor constructeurs om met speciale projecten en one-offs uit te pakken. Zo ook Ford, dat samen met toeleverancier Webasto deze Mustang Lithium laat zien.

De 5 liter grote atmosferische V8 onder de motorkap maakt in deze Lithium plaats voor een elektrische aandrijving met 800-voltsysteem. Het totale vermogen? Meer dan 900 pk en 1.355 Nm. Opmerkelijk: hoewel een elektromotor in theorie geen versnellingsbak nodig heeft, monteerde Ford toch een manuele zesbak om het overvloedige koppel aan de grond te krijgen, net als enkele specifieke rijmodi gaande van Valet tot Beast.

Ford Mustang Lithium 2019

Naast een exclusieve one-off is deze dik aangeklede Mustang Lithium voor Ford en Webasto een rijdend laboratorium voor batterij- en warmtemanagement. Tegelijk wil Ford peilen naar de interesse bij het grote publiek voor elektrische sportwagens. De komende jaren plant de constructeur heel wat hybride en volledig elektrische modellen, goed voor een totale investering van 11,5 miljard dollar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités