Officieel: Ford Mustang Mach-E (2019)

Ford Mustang Mach-E 2019

De Mustang Mach-E is geen sportcoupé met ronkende V8, maar Fords allereerste elektrische SUV. What’s in a name?

Ford probeerde ons al een tijdje warm te maken voor zijn “Mustang-inspired SUV”. Een uitspraak die puristen deed steigeren, temeer omdat duidelijk werd dat die SUV elektrisch zou zijn. Na enkele teasers, die hintten naar Mustang-achtige lichtblokken, waren de verwachtingen dus hooggespannen.

Nu presenteert Ford dus de Mustang Mach-E, een naam die niet alleen historisch verbonden is met de Mustang, maar die ook aangeeft dat deze Mustang geen benzine slurpt. De SUV haalt visueel inderdaad enkele stijlkenmerken bij de pony car: niet alleen de lichtblokken en het trappelende logo, maar ook de motorkap en de heupen verwijzen naar de iconische Mustang.

Ford Mustang Mach-E 2019

Hallo Tesla?

Binnenin laat Ford duidelijk zien welke concurrenten de Mustang Mach-E ambieert. Centraal op het dashboard prijkt namelijk een verticaal touchscreen van 15,5 duim, dat de nieuwste generatie van Fords SYNC-infotainmentsysteem inluidt en dat over-the-air-updates kan krijgen. Dat mixt de Mustang Mach-E met een digitaal instrumentenpaneel en een wat traditioneler Ford-interieur.

Qua lengte zit deze Mustang Mach-E met 4,71 meter ongeveer tussen de Jaguar I-Pace en Mercedes EQC in. Aan plaats alleszins geen gebrek, zo belooft Ford: achteraan beschik je over 402 liter aan kofferruimte, die uitbreidbaar is naar 1.420 liter, en vooraan kun je nog eens 100 liter extra kwijt.

Ford Mustang Mach-E 2019

Twee batterijgroottes, drie versies

Bij het debuut van de Mustang Mach-E voorziet Ford twee batterijgroottes. De Standard Range heeft een capaciteit van 75,7 kWh, de Extended Range 98,8 kWh. De instapversie heeft één elektromotor die de achterwielen aandrijft, en produceert 258 of 285 pk, afhankelijk van de batterijgrootte. Ford hoopt dat de Standard Range je 450 WLTP-kilometers ver brengt, en de Extended Range 600 WLTP-kilometers.

De AWD-versie doet er nog een elektromotor op de voorwielen bij. Als Standard Range is die ook goed voor 258 pk en 420 WLTP-kilometers, als Extended Range 337 pk en 540 WLTP-kilometers. Die laatste versie komt er ook als First Edition, zegt Ford. Tot slot is er nog de GT. Die komt alleen met de grote batterij en moet je 500 kilometer ver brengen, maar zijn vermogen stijgt wel naar 465 pk en 830 Nm. Volgens Ford tikt de Mustang Mach-E GT 100 km/u aan in minder dan 5 seconden.

Ford Mustang Mach-E 2019

Opladen?

Snelladen is tot slot mogelijk aan 150 kW, waardoor je de RWD Extended Range bijna 100 kilometer kunt bijladen in 10 minuten. Ford mikt daarvoor op het Ionity-netwerk van snelladers, dat het samen met BMW, Daimler en de Volkswagen-groep ontwikkelt. Wie thuis oplaadt, kan kiezen voor een Wallbox. Dan laad je de RWD Extended Range in zo’n 10 uur volledig op. Officiële prijzen zijn er nog niet, maar reken dat die op onze markt bij zowat 45.000 euro zullen beginnen.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Kevin E 12:38
Portrait de Kevin E

Die electrische auto's zeg.. is dat een strijd onder de constructeurs om de lelijkste EV te produceren?

Wim 16:25
Portrait de Wim

Ik vind hem best meevallen. Slim van Ford om hem onder het Mustang merk te hangen. Lijkt me zo een stuk makkelijker om een meer premium prijs te vragen. Die range van 600km WLTP is knap. Plus, ook nog een koffer, goede zet van Ford.

Mathieu 12:45
Portrait de Mathieu

Dag Wim

mijn gedacht ook. Maar ik heb geleerd dat je moet wachten tot wanneer je er een in het echt ziet. Toen ik de Jaguar I-Pace in het echt gezien heb moet ik bijna stoppen en bekomen van wat een gedrocht (is persoonlijk natuurlijk) dat is. Deze stond naast mij en eerlijk waar, moesten ze deze cadeau doen, ik nam hem aan om onmiddellijk weer te verkopen. Nu, ik denk dat het ook afwachten zal worden tot een rijtest kan bevestigen dat de 600km ongeveer haalbaar is. Maar, ze doen mee met de rest, dat is duidelijk.

andre123 19:19
Portrait de andre123

nintendo dashbord....BAH

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités