Aandelen Tesla zakken na onthulling Cybertruck, reservaties stromen binnen

Tesla Cybertruck preorders

Tesla’s nieuwe Cybertruck verdeelt de meningen ook op de beurzen. Maar Musk zal daar allerminst van wakker liggen: hij ziet de reservaties voor zijn bijzondere pick-up intussen binnenstromen.

Het was een wat vreemde en turbulente voorstelling vorige week in Los Angeles: Tesla-voorman Elon Musk die zijn allereerste pick-up demonstreerde door designer Franz von Holzhausen een metalen bal tegen de ruit te laten gooien. Geen succes, zo bleek, want de ruit barstte. Dat, gecombineerd met het op zijn zachtst gezegd merkwaardige uiterlijk van de Cybertruck, zorgde ervoor dat de aandelen van Tesla op de beurs afgelopen vrijdag met 6 procent daalden.

Maar any publicity is good publicity: zaterdag waren er al meer dan 146.000 reservaties voor de Cybertruck binnengelopen. Vandaag heeft de teller de kaap van 200.000 overschreden. Niet slecht, want elke reservatie levert Tesla een voorschot van 100 dollar op. Al hangt aan die crowdfunding geen grote verplichting: wie vandaag reserveert, kan zijn voorschot kosteloos terugvragen en hoeft ten vroegste eind 2021 zijn finale bevestiging te geven.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Adriaan 14:08
Portrait de Adriaan

Dan zijn dat absoluut geen 200k reservaties, maar bon...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités