Ford Mustang Bullitt was beste familie-investering van laatste 50 jaar

Ford Mustang Bullitt 1968

De Ford Mustang waarmee Steve McQueen in 1968 over het witte doek raasde, is voor een flinke som onder de hamer gegaan. Met 3,75 miljoen dollar is het de duurste Mustang die ooit geveild is.

Welke kant de verkoop in het Amerikaanse Kissimmee uit zou gaan, was koffiedik kijken. Maar dat de Mustang geld zou opleveren, was al van het begin duidelijk. Dit exemplaar is immers een van de twee auto’s in “Highland Green” die voor de legendarische achtervolgingsscène in de film Bullitt werden gebruikt. En meer zelfs: dit exemplaar werd voor het grootste deel van de scène gebruikt, en bestuurd door Steve McQueen himself.

Ford Mustang Bullitt 1968

Na de film werd de Mustang Bullitt verkocht aan een medewerker van Warner Bros, in 1970 doorverkocht en in 1974 aangekocht door de vader van de eigenaar die er nu afstand van heeft gedaan. Hij betaalde er destijds 6.000 dollar voor, weigerde vriendelijk de vraag van McQueen om de auto aan hem door te verkopen. Eigenaar senior zelf heeft het niet meer meegemaakt, maar eigenaar junior wel. Hij kreeg er afgelopen week maar liefst 3,75 miljoen dollar voor.

Ford Mustang Bullitt 1968

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités