Volkswagen Polo Sedan ploegt opgefrist voort

Volkswagen Polo Sedan Rusland 2020

Wij zijn hem wellicht al lang vergeten, maar in sommige landen wordt hij nog steeds verkocht: de vierdeursversie van de VW Polo. In Rusland bijvoorbeeld, waar hij een modern en niet onaantrekkelijk jasje aangemeten krijgt.

In Latijns-Amerika gaat de vierdeurs-Polo als Virtus door het leven, maar die heeft niets te maken met de versie die ze in Rusland verkopen. De Russen maken immers nog steeds gebruik van het PQ25-platform van de vorige Polo, terwijl de Virtus al aan de MQB zit.

Volkswagen Polo Sedan Rusland 2020

Het platform moet dus goedkoop blijven, maar op het design werden kosten nog moeite gespaard: de nieuwe Polo Sedan ziet er eigenlijk wel kloek uit, met een lengte van 4,48 meter en een koffer van 550 liter. Het radiatorrooster ligt in het verlengde van de grotere VW-modellen, terwijl de daklijn laag blijft en de kont hoog. Achteraan zien we achterlichten met Golf-design en het centrale letteropschrift voor de typebenaming. Alleen betekent het verouderde platform dat deze Russische Polo Sedan het zal moeten stellen zonder de meest recente motoren en rijhulp.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités