De digitale zijspiegels van Lexus komen er eindelijk aan

Lexus ES 300h camera spiegels 2020

Toen Lexus eind 2018 zijn nieuwe ES voorstelde, gebeurde dat met digitale camera’s als zijspiegels. De wetgeving was bij ons nog niet helemaal rond om zoiets op de openbare weg toe te laten, maar ruim een jaar later komen ze er eindelijk aan. Al is er nog een kleine ‘maar’ aan verbonden...

Het was een soort “om-ter-eerst"-wedstrijdje: wie had het eerst zijn auto met digitale buitenspiegels voorgesteld? Audi en Lexus waren er als de kippen bij om die eer te claimen met de E-Tron en de ES, maar uiteindelijk bleek op onze markt de Duitse elektrische SUV ermee te gaan lopen. Lexus hield zijn digitale spiegels nog even op zak en lanceerde ze eerst in thuismarkt Japan.

Lexus ES 300h camera spiegels 2020

In 2020 komen ze dan toch naar Europa. Ze zijn voor het eerst in productievorm te zien op het salon van Genève, en worden daarna met mondjesmaat op de lokale markten ingevoerd. Eerst zijn onder meer Groot-Brittannië en Duitsland aan de beurt, wij moeten nog wachten tot eind dit jaar.

Lexus ES 300h camera spiegels 2020

Derniers articles publiés

Commentaires (7)

Laisser un commentaire
FLP 12:48
Portrait de FLP

Wat is het nut van camera-zijspiegels, als je de behuizing bijna even groot maakt als een normale zijspiegel?!? Dit kan toch veel eleganter/aerodynamischer gemaakt worden dan dit..

Techno Patat 04:15
Portrait de Techno Patat

Altijd 100% zichtbaarheid (zoals je ziet op die beregende ramen), augmented reality kan erin (bv dode hoek die u met een groot rood vierkant kan tonen waar je voor moet opletten), camera’s kunnen een veel grotere kijkhoek hebben dan een spiegel en toch nog alles prima tonen (minder dode hoek dus) en vooral bij vrachtwagens: er zit geen gigantisch groot vlak in uw zicht opzij: Je ziet dus wederom meer :).

UNSTABLE_CARPORT 19:12
Portrait de UNSTABLE_CARPORT

Bij de Audi e-tron is dit beter gedaan. Het is aerodynamischer ad buitenkant en ad binnenkant zijn de schermen mooi geïntegreerd i.p.v. losse schermen zoals bij Lexus. Spijtig voor de Lexus.

andre123 08:11
Portrait de andre123

wacht maar tot er ene uwe spiegel afknalt en doorrijd.......
tzal rap gedaan zijn met vrolijk zijn als je de rekening gepresenteerd krijgt.....

Techno Patat 04:42
Portrait de Techno Patat

Op m’n E is er door de vorige eigenaar een nieuwe spiegel gemonteerd: 2.500€... Dat ding zit nu al boordevol sensors en camera’s hoor :(!

andre123 08:58
Portrait de andre123

veel plezier met uw sensors,ik hoef ze alvast niet.
veel mensen kopen een tweedehandswagen voor 2500e(al dan niet uit noodzaak)
t'is net als met die led verliching,iedereen loopt er gek van,tot er eentje de geest geeft en de rekening gemaakt word

4g63 13:03
Portrait de 4g63

Gewone kost pakweg 350 euro maar zo'n camera heeft geen motortjes om zich af te stellen, is wellicht niet (elektrisch) inklapbaar en zal mss verwarmd worden maar niet zoveel als een spiegel. Dus qua benodigde techniek kost t minder volgens mij. Omdat het nieuw is zou t mss kunnen dat het niet goedkoper is, dat dan weer wel.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités