Ford wacht op hybrideoplossing voor volgende Focus RS

Ford Focus RS hybride 2020

Als Ford nog een nieuwe Focus RS op de markt wil brengen, dan moet dat een hybride worden om aan de CO2-doelstellingen te beantwoorden. Dat vertelt de Blauwe Ovaal aan Autocar.

Momenteel zit Ford een beetje met de handen in het haar. “We wachten tot onze ingenieurs met een oplossing komen voor de aandrijflijn. Niet makkelijk met de huidige CO2-doelstellingen.” Twee generaties geleden zat er een rabiate 2.5-vijfcilinder onder de motorkap van de Focus RS, de vorige generatie deed het met een 2.3-viercilinder met 350 pk.

Lange tijd werd ervan uitgegaan dat de Focus RS van deze generatie een milde hybride aandrijflijn van 400 pk onder de kap zou krijgen. De strenge Europese CO2-doelstellingen steken daar een stokje voor, zo blijkt nu. “De milde hybride is niet voldoende”, aldus Ford. Het merk zou nu richting hybride 2.5 kijken. Daar een krachtige RS-variant van afleiden, koppelen aan een geschikte versnellingsbak en opnieuw vierwielaandrijving is de uitdaging waar Ford nu voor staat. De Focus RS zou daarom nog op zich laten wachten tot 2022 of zelfs 2023.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités