5 Toyota’s waar je als minister perfect in gezien mag worden

Ben Weyts Toyota dienstwagen

Opschudding in het Vlaams parlement gisteren, toen PVDA-fractievoorzitter Jos D’Haese naar het wagenpark van de Vlaamse regering vroeg. Ben Weyts (N-VA) nam de verdediging op zich en verklaarde dat een minister een auto met meer standing mag hebben dan een Toyota Corolla.

Of Weyts daarmee verwees naar voormalig Groen-voorzitter Wouter Van Besien, die bij de onderhandelingen over de regeringsvorming tien jaar geleden bij de koning arriveerde in een oude Toyota Corolla, laten we in het midden. Maar de uitspraak van Weyts stuitte wel enkele Toyota-liefhebbers tegen de borst.

Ook wij bij Autofans willen het opnemen voor de Japanse constructeur die zijn Europese hoofdzetel in onze hoofdstad heeft, en dachten meteen aan enkele Toyota’s waar je als minister best in gezien kunt worden:

1. Toyota Camry

Ben Weyts Toyota dienstwagen

De Avensis is dood, lang leve de Camry. De verrassend luxueuze D-segmenter maakte na enkele jaren afwezigheid opnieuw zijn opwachting op de Europese markt. Het TNGA-platform zorgt ervoor dat de Camry recht heeft op Toyota’s modernste hybrides - goed voor je groene kiezers - en collega Yves noemde de Camry twee jaar geleden de “Lexus ES voor het werkvolk”. Zo blijf je als politicus toch dicht bij het gewone volk.

2. Lexus ES

Ben Weyts Toyota dienstwagen

Is standing en prestige toch meer je ding als minister, dan kun je uiteraard een aanbesteding laten uitschrijven bij Toyota’s luxedochter Lexus. De bovengenoemde ES is daarbij overigens een prima kandidaat: hetzelfde platform als de Camry maar een luxueuzere aankleding, hybride motoren en ruim plaats op de achterbank – zelfs inclusief middenconsole met knopjes voor airco, audio en zetels. En hebben we al gezegd dat de Lexus ES de Japanse concurrent is van de BMW 5 van minister Weyts?

3. Lexus LS

Ben Weyts Toyota dienstwagen

Als je als minister nog meer standing wil, dan kun je bij Toyota nog meer standing krijgen. Een trapje hoger in het gamma van Toyota-dochter Lexus staat immers de LS. Aan ministeriële ambities geen gebrek: Japans design, een hoogwaardige afwerking, een middenconsole achteraan met verwarming, koeling en massage voor de zetels, en zelfs een voetsteun voor de achterpassagiers. En dan hebben we het nog niet over de geluidsisolatie gehad.

4. Toyota Century

Ben Weyts Toyota dienstwagen

Toegegeven: deze zul je als minister moeten importeren uit Japan, dus of dat in goede aarde zal vallen bij de man in de straat en bij onze nationale autosector is een andere zaak. Maar in Japan rijdt de keizer al jaren rond in een Toyota. De Century namelijk, die in zijn thuisland een haast mythische status heeft, inclusief beperkte productie en speciale versie voor zijne hoogheid. Beschouw hem gerust als de Rolls-Royce van Japan, maar dan inclusief hybride aandrijving. Jawel, zelfs op deze Century.

5. Toyota Mirai

Ben Weyts Toyota dienstwagen

Afsluiten doen we met een outsider. Want waarom zou je als minister niet laten zien dat je een langetermijnvisie hebt? Nadenken over de brandstof van de toekomst – of zo wordt waterstof vaak toch weggezet – en proefondervindelijk ontdekken hoe lastig het is om vandaag met een van de twee waterstofmodellen rond te rijden die op onze markt verkocht worden. Als je de knelpunten kent, dan kun je als minister werken aan een oplossing. Voeling houden met het terrein, zo heet dat dan.

Derniers articles publiés

Commentaires (9)

Laisser un commentaire
andre123 18:28
Portrait de andre123

zijn die toyota's er niet wat over?
afgaande op de schuldenberg die ze jaarlijks achterlaten zou ik die hoge heren hoogstens een standaard dacia logan gunnen.
gedaan met ben pretentie.............
hoog tijd dat ze het voorbeeld geven aan het volk in plaats van allerhande graairegeltjes boete's en pestbelastingen te verzinnen.
STANDINGI???? TJONGE JONGE JONGE

4g63 18:35
Portrait de 4g63

k Zou gezien de onderhoudskosten, taksen en te hoge leasing afstappen van uw huidige standing wagen en een camry full option leasen. :)
Of nee wacht, k zou hem kopen en er 15 a 20j mee rondrijden, s nog goedkoper.

Jos D. 19:10
Portrait de Jos D.

Minister Weyts zet enkel zichzelf te kakken door zo'n uitspraken te doen.

andre123 09:24
Portrait de andre123

die begint nog een dikkere nek te krijgen dan zijn baas,bdw.

Edison 20:11
Portrait de Edison

Een gehaaste minister kan ook nog kiezen voor een Supra. En wegens quasi identiek hoeft die zeker niet onder te doen voor een BMW :)

Rave 08:54
Portrait de Rave

Zonder zever, ze zouden beter allemaal rijden met de wagens die nog in België rijden. De E-Tron en de XC40. Dan steunen ze tenminste de lokale economie. Van mij rijden ze met wat ze willen, zou hun job niet willen. Maar ze moeten wel terug aan de slag, want dit is schandalig en bedroevend.

JRE 10:25
Portrait de JRE

Een Toyota IQ volstaat ook al. Ben Weyts is niet groot, die kan daar op dat achterbankje z'n benen strekken.

JL 10:43
Portrait de JL

Ze zouden ook die politie-escortes voor politici eens mogen afschaffen. Dan voelen ze ook eens wat het is om echt IN de file te staan. In plaats van er tussen door te rijden.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités