"Volkswagen ziet geen toekomst meer in CNG"

Volkswagen CNG toekomst

De Duitse constructeur Volkswagen gaat niet meer investeren in de ontwikkeling van nieuwe modellen op CNG. In plaats daarvan worden de pijlen gericht op elektrisch rijden. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt.

De Volkswagen-groep is een van de weinige autoconcerns die actief met CNG of aardgas bezig zijn. Niet alleen VW zelf, maar ook stalgenoten Audi, Seat en Skoda hebben heel wat aardgasmodellen in hun catalogus. Die krijgen geen opvolging meer, zo schrijft de Duitse krant Handelsblatt, omdat de verkoop van CNG-modellen te beperkt uitvalt.

Volkswagen investeert liever in elektrisch rijden. “Als we de mobiliteitsshift en de milieudoelstellingen ernstig willen nemen, moeten we wel”, zegt Frank Welsch, die bij Volkswagen verantwoordelijk is voor technische ontwikkelingen. “Alle andere technologieën zijn verspilling van de beperkte duurzame energie”. Verwacht dus ook geen waterstofmodellen bij de Volkswagen-groep in de nabije toekomst. “Alleen Audi is daar in heel beperkte mate mee bezig”, aldus Welsch.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
andre123 08:25
Portrait de andre123

dat gaan ze oa bij colruyt niet graag horen

Techno Patat 11:36
Portrait de Techno Patat

Kdenk het ook niet! Net als vele CNG rijders want dat is toch wel heerlijk goedkoop bollen ze!

andre123 13:18
Portrait de andre123

zal dezelfde weg opgaan als lpg vrees ik

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités