BMW Concept i4 meent het met de grote nieren (2020)

BMW Concept i4 Genève 2020

Met de Concept i4 presenteert BMW de voorloper van de nieuwe 4 Reeks Gran Coupé. Die zal in een elektrische variant als i4 door het leven gaan en een op zijn zachtst gezegd indrukwekkende voorkant krijgen.

Het lijkt BMW dus menens te zijn met de sterk uitvergrote nieren op de nieuwe 4 Reeks. Deze i4 wordt immers de voorloper van een elektrische 4 Reeks Gran Coupé. Geen koeling achter de nieren dus, maar wel de behuizing voor een hoop sensoren. De led-lichtblokken vooraan en achteraan volgen de BMW-designtaal maar worden strakker getrokken, terwijl de blauwe accenten wijzen op de elektrische aard van dit beestje.

BMW Concept i4 Genève 2020

Binnenin zien we een digitale en minimalistische omgeving, met twee grote schermen die een prominente plaats op het dashboard innemen. De keuzehendel voor de automaat is vervangen door een kleinere schakelaar, maar de draaiknop voor de bediening van het infotainment is nog steeds aanwezig. Ook achteraan moet deze Concept i4 voldoende ruim en licht aanvoelen.

BMW Concept i4 Genève 2020

Het conceptmodel is volledig elektrisch, en BMW wil het grote publiek ermee warmmaken voor de volgende generatie van zijn elektrische aandrijflijnen. De elektromotor – BMW spreekt over één exemplaar – zou goed zijn voor 530 pk en zijn voeding halen uit een batterijpakket met capaciteit van 80 kWh. De Beiers maken zich sterk dat dit goed moet zijn voor een WLTP-rijbereik van 600 kilometer. Tegen 2021 moet de productieversie van deze i4 van de band rollen.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
UNSTABLE_ CARPORT 21:27
Portrait de UNSTABLE_ CARPORT

Ik vind de nieren de i4 agressiever maken in combi met de koplampen. I like it!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités