IAA verhuist van Frankfurt naar München in 2021

-

De kogel is door de kerk, de dichtsbijzijnde buitenlandse autoshow verhuist van Frankfurt naar München. Het lijkt erop dat vooral de Duitse automerken daar blij mee zijn.

De Duitse organisatie VDA die instaat voor het grootste Duitse autosalon IAA heeft bekend gemaakt dat de International Motor Show vanaf 2021 in München zal plaatsvinden. München was naast Hamburg en Berlijn de betere kandidaat, omdat de locatie van de beurs dicht bij het stadscentrum zou plaatsvinden.

vonken voor mobiliteit

Hoewel de IAA van een autosalon naar een mobiliteitssalon wil evolueren, is BMW toch één van de eerste merken die haar blijdschap uitdrukt. Toch zal vanwege een tanende interesse van autoconstructeurs allerlei de insteek van de IAA moeten veranderen. De nieuwe locatie is daar volgens de organisatie de ideale start voor. Nog volgens de organisatoren ademt München automobielfascinatie en is de komst van de IAA de vonk die het vuur van een smart city met slimme mobiliteitsoplossingen en verkeersideeën moet doen ontvlammen.

De IAA verdwijnt dus uit Frankfurt, na 70 jaar daar haar vaste stek te hebben gehad. De laatste jaren kwamen er echter steeds minder bezoekers. Vorige editie waren dat er 560.000, amper 10 procent meer dan het veel kleinere autosalon in Brussel.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Ben 13:47
Portrait de Ben

Ik wil graag deze autoshow bezoeken.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités