Volgende BMW M2 laat al in zijn kaarten kijken

BMW M2 2022

BMW heeft groen licht gegeven voor een nieuwe M2 Coupé. Die zou tegen 2022 op de markt moeten verschijnen. Dat schrijft het Britse Autocar.

Voor de puristen die nu al hun hart vasthouden: de volgende generatie van de M2 Coupé zou opnieuw een zescilinder en achterwielaandrijving krijgen. De zes-in-lijn wordt wellicht een minder krachtige versie van het S58-blok, de 3.0 biturbo die debuteerde in de X3 M en X4 M. Datzelfde blok maakt ook zijn opwachting in de aankomende M3 en M4.

Hiërarchie moet er zijn, dus terwijl de zescilinder in de X3 M en X4 M Competition goed is voor 510 pk en de volgende M3 en M4 ook die richting uit zullen gaan, moet de M2 het met minder vermogen stellen. Maar vrees niet: BMW heeft de Mercedes-AMG A 45 S op het oog, en wil dus op zijn minst 420 pk.

Milde hybride?

De volgende M2 Coupé staat los van de 2 Reeks Gran Coupé, en krijgt een CLAR-gebaseerd platform. Dat betekent dus plaats voor een in de lengte geplaatste zescilinder en achterwielaandrijving. Hoewel het niet de bedoeling is om de M2 van bij zijn debuut ermee te voorzien, houden de Beiers al rekening met een milde hybride aandrijving.

Autocar geeft tot slot nog mee dat BMW ook broedt op een volbloed-M-versie van zijn nieuwe 2 Reeks Gran Coupé. Met viercilinder en vierwielaandrijving weliswaar, maar wel gewapend om de Mercedes-AMG CLA 45 S en de volgende Audi RS 3 Berline het vuur aan de schenen te leggen. Ook de 1 Reeks zou volgens de Britten zo’n M-versie krijgen, maar hoe die precies gaat heten is nog niet duidelijk. M1 en 1M zijn immers al bezet...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités