Alliantiesaga gaat voort: overweegt Nissan uitstap uit kapitaalfonds?

Alliance Renault Nissan Mitsubishi

Volgens persbureau Reuters wil Nissan uit een durfkapitaalfonds stappen dat het samen met alliantiepartners Renault en Mitsubishi beheert. Het fonds investeert vooral in startups die werken rond autonoom rijden, connectiviteit en elektrische voertuigen.

Alliance Ventures werd in 2018 opgericht door voormalig Nissan-hoofdman Carlos Ghosn. Het durfkapitaalfonds investeert in startups die werken aan de uitdagingen waar de auto-industrie vandaag voor staat: deelauto’s, autonoom rijden, connectiviteit en elektrificatie.

Nissan zag zijn inkomsten het afgelopen jaar al sterk terugvallen, en krijgt nu nog eens slechte cijfers gepresenteerd door het coronavirus in thuismarkt China. Tegelijk staat nieuwe CEO Makoto Uchida sterk onder druk om kosten te besparen.

Eerder zou Mitsubishi al aangegeven hebben niet meer te willen investeren in het kapitaalfonds. Nissan zou uiterlijk eind deze maand de knoop doorhakken. Officieel willen beide alliantiepartners niet reageren op de geruchten.

De Alliance Renault Nissan Mitsubishi stond de laatste maanden stevig onder druk, onder meer door de Ghosn-saga. Eind januari sloten de alliantiepartners de rangen. Een eventuele uitstap uit het durfkapitaalfonds zal de recente afspraken niet wijzigen, maar de druk op de alliantie wellicht opnieuw opvoeren...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités