Weekendtip: Takumi Living, de 60.000 uur durende documentaire

Lexus Takumi documentaire

Ja, we weten het: het eerste echte lenteweekend van 2020 staat voor de deur. Maar iedereen blijft nog steeds in zijn kot, dus zullen we dat lenteweekend nog steeds massaal thuis doorbrengen. Wie écht niet weet wat gedaan, kan zich wagen aan de 60.000 uur durende documentaire Takumi Living.

Eerst en vooral: geen paniek. Wie niet klaar is voor 60.000 uur slow tv, kan gewoon de verkorte versie bekijken en heeft die op 54 minuten achter de kiezen. Maar wie denkt: “ik ga ervoor”, weet misschien best even op voorhand dat 60.000 uur overeenkomt met 250 dagen lang 8 uur per dag kijken, en dat zo’n 30 jaar lang. Laat ons hopen dat de lockdown niet zo lang meer duurt...

Lexus Takumi documentaire

Maar 60.000 uur, dat is exact hoeveel tijd iemand in Japan nodig heeft om als een echte meester in zijn ambacht beschouwd te worden. Of dat nu een houtbewerker is, een papiersnijder, een topkok of een ingenieur bij Lexus. Stuk voor stuk takumi’s, of meester-ambachtslieden. De regie is van de hand van Clay Jeter, die ook meewerkte aan de Netflix-reeks Chef’s Table.

Het vraagstuk of machines deze meester-ambachtslieden ooit zullen kunnen overtreffen, staat dankzij Lexus nu integraal online, en wel via deze link.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités