Mercedes: toekomstige elektrische EQS krijgt AMG-versie

Mercedes EQS AMG

Mercedes broedt op een vlaggenschip voor zijn volledig elektrische EQ-reeks, de EQS. Dat elektrische S-Klasse-equivalent zou ook een AMG-versie krijgen met meer dan 600 pk.

Op het afgelopen salon van Frankfurt eind vorig jaar liet Mercedes de Vision EQS zien. Die conceptcar moet de voorbode worden van het volledig elektrische vlaggenschip van Mercedes’ EQ-reeks. Stuttgart wil daarmee de concurrentie aan met Jaguars volgende XJ, die eveneens volledig elektrisch zal zijn. Bij uitbreiding nemen de Duitsers ook de Tesla Model S en Porsche Taycan in het vizier.

De Mercedes EQS wordt in productievorm wellicht ergens in 2022 op de markt verwacht. Het model zal het eerste zijn dat het nieuwe moduleerbare elektrische platform gebruikt, dat met vlakke vloer en geïntegreerde batterij een soort skateboardachtige structuur vormt. Korte overhangen moeten dus voor heel wat interieurruimte zorgen.

De EQS komt er ook in een AMG-versie, zo heeft Autocar geleerd. Die sportieve variant moet zowat even krachtig zijn als de huidige S 63, en dus meer dan 600 pk onder de kap hebben. Dat vermogen komt van twee elektromotoren. De batterij krijgt vermoedelijk een capaciteit van 100 kWh. De aandrijflijn van deze Mercedes-AMG EQS wordt op termijn wellicht gedeeld met andere EQ-modellen, zoals de elektrische varianten van de E-Klasse en de G-Klasse.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités