Volkswagen en Ford blijven op koers voor samenwerking

Ford Volkswagen samenwerking

De coronacrisis mag dan wel heel wat roet in het eten gegooid hebben bij constructeurs, de samenwerking tussen giganten Volkswagen en Ford blijft buiten schot. De laatste onderhandelingen zouden binnenkort worden afgerond.

Twee jaar geleden verrasten VW en Ford vriend en vijand door een samenwerking af te sluiten op vlak van bedrijfsvoertuigen. Vorige zomer werd die samenwerking uitgebreid, met een gedetailleerd plan om de krachten te bundelen op vlak van zelfrijdende technologie, elektrische voertuigen, en pickups.

Steeds meer constructeurs zoeken partners bij andere constructeurs om intensiever samen te werken en op die manier kosten te drukken. Kosten zullen er de komende jaren immers gemaakt worden. Denk maar aan de gemiddelde CO2-uitstoot die van Europa naar beneden moet, investeringen in elektrisch rijden, enzovoort.

Nu de coronacrisis stevig roet in het eten kwam gooien, vallen er voor de constructeurs heel wat inkomsten weg en komen er kosten bij, zoals een stilvallende verkoop, fabriekssluitingen, enzovoort. De deal tussen Volkswagen en Ford blijft evenwel buiten schot, zo bevestigen beide partijen. Eind volgende maand moeten de laatste details in de deal finaal rond zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités